Читај ми!

Савић: Не бојим се посла

Новоизабрани селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да се не боји посла након што му је национални савез указао поверење.

Управни одбор ВСС данас је једногласно, уз један уздржани глас, именовао Савића за селектора, а уговор је потписан на две плус две године и тече од 1. јануара 2013. Савић ће до даљег нанставити рад и као тренер Црвене звезде.

"Не бојим се посла, спреман сам да напорно радим јер се зна шта је Србија у светском ватерполу. Неће бити лако да наставимо са оваквим резултатима, али верујем у играче и свој рад. Наравно, очекујем апсолутну подршку у организацији, јер је репрезентација свима најважнија", изјавио је Савић (37), који је за државну репрезентацију одиграо 444 утакмице, по чему је рекордер, и постигао 405 голова.

У репрезентацији је прву медаљу освојио 1995. године на Универзијади, а затим редом: 1997 - Европско првенство сребро, Медитеранске игре злато, 1998 - Светско првенство бронза, 2000 - Олимпијске игре бронза, 2001 - Европско првенство злато, Светско првенство сребро, 2002 - Светски куп бронза, 2003 - Европско првенство злато, Светско првенство бронза, 2004 - Олимпијске игре сребро, Светска лига сребро, 2005 - Светско првенство злато, Светска лига злато, 2006 - Светски куп злато, Светска лига злато, Европско првенство злато, 2007 - Светска лига злато, 2008 - Светска лига злато, Европско првенство сребро, Олимпијске игре бронза.
Савић је током каријере играо за Партизан, Барселону, Барселонету, Флоренцију, Про Реко, Синтез и Црвену звезду.

У стручни рад у ВШ укључиће се и Владимир Вујасиновић, који ће водити рачуна о Б селекцији и годиту 1993.

Председник ВШ Велибор Совровић рекао је да се Савић препоручио радом у последње три године са млађим селекцијама, од Универзијаде преко Штутгарта, Ријеке, Канеа и Перта, и коначно рада у две сениорске утакмице као ВД селектора.

"Прихватили смо предлог Стручног савета и имамо пуно поверење у новог селектора. Потписали смо уговор на две плус две године. На тај начин смо заокружили тешку, али резултатски одличну годину. Подсетићу да смо европски прваци, трећи на Олимпијским играма, две јуниорске медаље, екипа је најбоља у избору националног Олимпијског комитета, Прлаинови најбољи спортиста, а Мандић најбољи млади спортиста", рекао је Совровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару