Читај ми!

Делфини пробили "панцере"

У првом колу Светске лиге Делфини су у Хамбургу победили Немачку 12:10 (4:1, 4:4, 3:3, 1:2). Репрезентацију је са клупе водио тренер Црвене звезде Дејан Савић. Најефикаснији Слободан Никић са три гола. Црногорци у Загребу надиграли олимпијског шампиона.

Ватерполо репрезентација Србије савладала је вечерас у Хамбургу домаћу селекцију Немачке са 12:10 (4:1, 4:4, 3:3, 1:2), у првом колу Б групе Светске лиге.

Србија је успешно започела такмичење у Светској лиги предвођена вршиоцем дужности селектора Дејаном Савићем. Наш државни тим у Хамбургу је одличном игром у првој четвртини стекао предност од 4:1, у наставку повео са 5:1, а потом се играло гол за гол.

"Делфини" су уочи последњег дела сусрета имали вођство од три гола разлике (11:8) и рутински га чували. Немци су са два узастопна гола смањили предност, али је српска селекција до краја утакмице постигла још један погодак и обезбедила вредну победу.

Најефикаснији у победничком саставу био је Слободан Никић са три гола.

Немачка: Конг, Шулц 1, Шредер, Рил 2, Штам 1, Мирс, Носек 1, Шојлер 1, Кројцман 2, Ојлер, Шлотербек, Буковски 1, Глазер 1.

Србија: Б.Митровић, Мандић, Гоцић 2, Удовичић 1, Ћук, Убовић 2, Никић 3, Алексић 1, Рађен, Филиповић, Прлаиновић 2, С. Митровић 1, Г.Пијетловић.

Србија у наредној утакмици дочекује у суботу Шпанију, а меч се игра на београдском Ташмајдану од 18 сати.

Најбоље српске ватерполисте привремено води тренер Црвене звезде Савић, након што је у понедељак национални савез прекинуо сарадњу са досадашњим селектором Дејаном Удовичићем.

У Групи А Црна Гора је изненадила Хрватску и као гост победила олимпијске шампионе са 13:10, док је Грчка била убедљива против Турске са 22:2. У Групи Ц Мађарска је у гостима победила Румунију са 12:9, а Италија је као домаћин савладала Русију са 13:6.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи