Читај ми!

Удовичић поднео оставку

Дејан Удовичић више није селектор ватерполо репрезентације Србије. До избора новог, "делфине" ће водити Дејан Савић. Ово је, испоставило се, епилог састанка селектора и играча поводом писма којим су играчи изказали незадовољство због ситуације у тиму и Савезу. "Образ ми је важнији од било какве позиције", изјавио је Удовичић за РТС. Екипа сутра путујe у Немачку где у среду игра први меч Светске лиге.

Ватерполисти Србије окупили су се у понедељак уочи старта Светске лиге, али ово окупљање по свему није личило на многа претходна. Дејан Удовичић састао се са играчима у „четири ока" поводом писма које су они послали челнцима Савеза, а у којем говоре о свом незадовољству стањем у екипи.

Два сата разговора нису приближила ставове две стране и тада је било сасвим јасно да мира у кући неће бити. Планирани тренинг после састанка је отказан, што је додатно појачало сумњу да превазилажења проблема неће бити, иако је Савез на томе инсистирао.

Недуго затим, Дејан Удовичић је потврдио своју одлуку да поднесе оставку на место селектора националног тима.

"Образ ми је важнији од било какве позиције", изјавио је Удовичић за РТС.

Удовичић је сео на кормило Србије у јуну 2006. године, после распада државне заједнице са Црном Гором, и од тада је освојио два Светска купа, пет Светских лига, два Европска првенства и једно Светско првенство.

Од медаља има још по једно сребро и бронзу са европских, сребро са светских првенстава, као и две бронзе са Олимпијских игара. Све скупа, његов скор на клупи Србије је 16 медаља са 17 такмичења на којима су „делфини" учествовали.

Имена његових потенцијалних наследника још увек нису позната, а Србију ће против Немачке водити стратег Црвене звезде Дејан Савић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару