Црногорци туже српски Савез

Ватерполо и пливачки савез Црне Горе планира да уложи жалбу ЛЕН-у због тога што им, наводно, Ватерполо савез Србије отима талентоване играче.

Ватерполо и пливачки савез Црне Горе планира да уложи жалбу ЛЕН-у, због тога што им, наводно, Ватерполо савез Србије узима талентоване играче.

Потпредседник црногорске асоцијације Александар Тичић каже да ће од ЛЕН-а захтевати заштиту и да ће им бити предочене „све неправилности".

„Ми ћемо за десет дана на Управном одбору дефинисати ставове и проследити их у седиште ЛЕН-а како бисмо на конгресу покушали да изгласамо те промене. Тражићемо да играчи који наступе за млађе селекције једне државе не могу играти за другу, или да пауза не буде две, већ четири године", рекао је Тичић.

Тичић је ситакао и да су челници ЛЕН-а упознати са целокупном ситуацијом, пошто је претходно одржан састанак са генералним секретаром и председником те организације.

Црногорци предлажу да се овај проблем реши методологијом која је примењена већ у неким другим спортовима. Имена играча, који су по његовим речима отети Црној Гори, такође су нешто о чему ће се водити разговор.

„Навешћемо примере отимања играча, која се дешавају и другим државама. Играче, осим Србије, отима и Македонија, која без своје школе ствара А тим нудећи новац играчима. Има ту још неколико репрезентација које се служе сличним методима. Промене превилника ЛЕН-а су у интересу свих земаља које стварају играче и морају бити обештећене и заштићене", сматра Тичић.

Како тврди председник Ватерполо савеза Црне Горе, сви пређашњи покушаји разговора са представницима српског Савеза су били неуспешни.

„Немамо шта да разговарамо са ВСС, покушавали смо неколико пута раније да се договоримо. Пре свега Јадран, коме су на тај начин отели два играча. Нису платили обештећење за Андрију Прлаиновића и Душана Мандића".

У Црној Гори планирају да, у будућности, ватерполостима чим напуне 16 година понуде уговоре који ће заштити клубове, али и обавезати младе играче да наступају за црногорски тим.

„Клубови улажу у ту децу, а они када напуне 18 година одлазе. Ту је и случај Гаврила Суботића, али нећемо жалити за њим. Уколико другу државу осећа као своју, нека игра за њу", закључио је Тичић.

Допис ЛЕН-у званично ће бити послат 26. новембра.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару