Од нас зависите

Судбина Црне Горе и Хрватске на Европском првенству зависи од Србије. У случају да "делфини" добију последњи меч против Црногораца, Хрвати имају шансе да иду даље. У случају пораза, "баракуде" се опраштају од Шампионата. За српске "делфине" калкулације не постоје, победа им је у крви.

Европско првенство у Ајндховену ускоро улази у другу фазу, остало је још само једно коло да се одигра у групи пре него што почну борбе за медаље.

Са четири узастопне победе српски „делфини" су обезбедили полуфинале, тако да ће у последњем колу имати прилику да против сјајних Црногораца уигравају нове тактичке варијанте.

И док ће за нас дуел са црногорским „ајкулама" имати мање значаја, од исхода тог меча зависиће евентуални останак и Хрватске и Црне Горе на Шампионату.

Занимљиво је да је после крвничког ударца Никше Добуда, који је без разлога повредио Филипа Филиповића, судбина његових другова у нашим рукама.

У случају победе над Црном Гором, хрватске „баракуде" имају шансе да остану на такмичењу. Ако Црна Гора победи, Хрвати се опраштају од одбране наслова континенталног првака.

Имајући у виду да Добуд није нашао за сходно ни да се извини за свој ненормални потез у базену, велики број српских навијача позива „делфине" да препусте меч Црногорцима. Ово би можда била и најбоља освета некоректном противнику, али није у духу нашег тима.

Ватерполо репрезентација Србије је скуп невероварних спортиста и људи који никада не калкулишу. Изабраници Дејана Удовичића увек иду на победу, не постоје пречице и рачунице да се до успеха дође краћим путем.

Имајући то у виду актуелни браниоци титуле европског шампиона могу да одахну. Вања, Филип, Андрија и другови јуришаће на нову победу и против Црне Горе - не зато да би дали Хрватима шансу да остану на такмичењу, већ зато што другачије не умеју, победа им је у крви.

Шансу за освету због неспортских потеза противника српски "делфини" ће. као увек, чекати у базену, јер од победе нема лепше освете. Да ли ће то бити на овом такмичењу, или неки други пут, остаје да се види.

Када је меч са Црногорцима у питању, ствар је једноставна, победиће онај ко је заиста бољи. Ипак, лепо је знати да од нас много тога зависи.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару