Читај ми!

"Делфини" се намучили са "панцерима"

Иако су били велики фаворити, српски ватерполисти су се прилично намучили на мечу против Немаца. "Делфини" су у другом колу савладали "панцере" резултатом 13:12 и тако су дошли до друге победе у групи Б. Србија меч преломила у другој четвртини, али Немци су све време "дисали за вратом" нашим ватерполистима.

Теже него што се очекивало Србија је дошла до друге победе на Европском првенству. Немци су се показали као веома незгодан противник нашим "делфинима", који су на крају ипак тријумфовали резултатом 13:12, по четвртинама 2:3, 5:2, 4:4, 2:3.

Немци су посебно играли добро у нападу, што се и види по великом броју постигнутих погодака.

"Панцери" су одмах на почетку имали предност од 2:0 и прву четвртину завршили су вођством од 3:2. Ипак, у наредној деоници "делфини" појачавају темпо и преузимају конце утакмице у своје руке.

Серијом голова изабраници Дејана Удовичића преокрећу резултат. У другој четвртини Србија је постигла пет погодака, примила је само два што је било довољно за предност од 7:5.

На старту треће четвртине,уз два брза гола Србије, чинило се да је утакмица преломљена. Четири поготка предности ипак није било довољно "делфинима" да доврше грогираног противника.

Немци успевају да држе прикључак до самог краја четвртине и да остану на само два гола заостатка. У трећој деоници оба тима постигла су по четири гола, а вођство нашег тима износило је 11:9.

Шансу за преокрет Немци су имали у последњој четвртини. Успели су да смање на 11:10, али до краја меча српски ватерполисти успели су да одржавају разлоку. Тотални преокрет спречио је Слободан Соро који је добро бранио у кључним тренуцима, заједно са одбраном која је спречила изненађење.

На крају изабраници Дејана Удовичића ипак су славили резултатом 13:12.

Добру игру у нападу обележили су центри Србије Душко Пијетловић, стрелац четири гола и Слободан Никић који се једном уписао у стрелце.

Они су изнудили велики број искључења и "зарадили" два петерца које су реализовали Вања Удовичић и Андрија Прлаиновић.

Два пута у стрелце за Србију уписали су се Удовичић, Филип Филиповић и Прлаиновић, док је у тиму Немачке најбољи био Марк Полице са три гола.

Наредни противник Србије је Хрватска, а меч је на програму у четвртак.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару