Читај ми!

Потопљени и Грци

Ватерполо репрезентација Србије освојила је друго место на турниру "Самаридис куп" пошто је у последњем трећем колу савладала домаћу селекцију Грчке са 8:3 (3:0, 2:1, 1:1, 2:1). Била је то последња провера пред Европско првенство, које се од понедељка одржава у Холандији.

Победник турнира на грчком острву Хиосу је Црна Гора, која је савладала Шпанију са 10:6, а до трофеја је дошла захваљујући бољој гол разлици од Србије. Треће место заузела је Шпанија, а четврто Грчка. За најбољег голмана турнира проглашен је Слободан Соро, док је најбољи стрелац Шпанац Молина.

Ватерполисти Србије сигурно су дошли до победе против домаћина у утакмици са које су изостали капитен Вања Удовичић и Никола Рађен због болести. Грци су, с друге стране, играли у најјачем саставу, са повратницима Доскасом и Ј. Афрудакисом.

Већ у првој четвртини била је приметна разлика у квалитету, а Гоцић, Никић и Алексић су обезбедили високу предност. У других осам минута голове су постигли Филиповић и, први пут у каријери за репрезентацију Мандић, док је код Грка прецизан био Делакас.

После великог одмора темпо је донекле опао. Душко Пијетловић је био стрелац шестог гола за Србију, за Грке је погодио Доскас, којем је неки минут раније Соро одбранио петерац.

Тачку на убедљиву и заслужену победу ставили су лепим головима Филиповић и Прлаиновић.

Српски ватерполисти сутра се враћају у Београд, одакле ће у суботу ујутро отпутовати у холандски град Ајндховен, домаћина првенства Европе од 16. до 29. јануара.

Србија ће на континенталном шампионату играти у Б групи са Хрватском, Црном Гором, Румунијом, Шпанијом и Немачком.

Пред око 500 гледалаца, судили су Кун (Мађарска) и Александреску (Румунија).

Грчка: Карабетас, Милонакис, Миралис 1, Кокинакис, Делакас 1, Теодоропулос, Х.Афрудакис, Доскас 1, Ј.Афрудакис, Фунтулис, Алексадинис, Вулгаракис, Галанидис.

Србија: Соро, А.Шапоњић, Гоцић 1, Мандић 1, Ћук, Д.Пијетловић 1, Никић 1, Алексић 1, Л.Шапоњић, Филиповић 2, Прлаиновић 1, С.Митровић, Б.Митровић.

Играч више: Грчка 6 (1), Србија 5 (3).

Петерци: Грчка 2 (1).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару