Читај ми!

Тешка провера пред ОИ

Селектор ватеполо репрезентације Србије Дејан Удовичић рекао је да ће екипа, као и увек, покушати да оствари што бољи пласман на Европском првенству у Холандији, али да ће то такмичење бити важно и као последња провера пред главни догађај сезоне - Олимпијске игре у Лондону.

"Група је тешка, али задовољан сам. Најважније је да видимо какве су нам могућности уочи ОИ у Лондону. Важно је за почетак да прођемо групу, а после ћемо видети шта ће бити. Наравно да сви желимо да нападнемо прво место, то је наш дуг преме претходним генерацијама српског ватерпола, али и онима који долазе", рекао је Удовичић на конференцији за новинаре у Београду.

Ватерполо репрезентативци Србије окупиће се у суботу у Београду.

"Потребна нам је свежа крв пред ово ЕП, а сву одговорност за списак и резултате сносићу ја као селектор. Ако неко од играча искочи на Шампионату имаће добру шансу да се нађе у тиму за ОИ", рекао је Удовичић.

Удовичић је казао да ће екипа од 26. до 30. децембра боравити у Холандији, када се враћа у Београд, док 8. јануара путује на турнир на грчко острво Иос.

Екипа ће на Еврпско првенство отпутовати 14. јануара.

"Прву утакмицу на Шампионату играмо против Шпаније и највећи део онога шта будемо радили до тада биће у функцији што боље припреме за тај уводни меч", казао је Удовичић.

Он је додао да су сви играчи залужили да се нађу на списку за ЕП и образложио одсуство Бориса Вапенског.

"Вапенски је већ дуже време на прекретници. Чинимо све да му помогнемо, али неке ствари мора сам да разреши. Није отписан заувек из репрезентације, али жеља и ангажовање морају да буду на вишем нивоу", објаснио је Удовичић.

Председник Ватерпло савеза Србије Велибор Совровић изјавио је да је та организација задовољна резултатом репрезентативних селекција у 2011. години.

"Сениорска мушка репрезентација биће централна тема Олимпијских игара у Лондону. Са финансијске стране успели смо да прегурамо изузетно тешку годину, а надам се да ће тако бити и следеће", рекао је Совровић.

Он је додадо да очекује да национални тим буде међу прве четири екипе на ЕП и истакао да је веома важно што је Београд добио органзиацију ЕП 2016. године.

На списку се налази 18 играча:

Голамани: Слободан Соро, Гојко Пијетловић, Брансилав Митровић

Центри: Душко Пијтеловић, Слободан Никић, Немања Убовић.

Бекови: Вања Удовичић, Милан Алкесић, Никола Рађен

Десна страна: Марко Аврамовић, Живко Гоцих, Филип Филиповић, Лука Шапоњић и Душан Мандић.

Лева страна: Милош Ћук, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић, Алекса Шапоњић.

Ватерполисти Србије играће на Европском првенству у Холандији од 16. до 29. јануара у Б групи са Хрватском, Црном Гором и Шпанијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?