Читај ми!

Црно-бели за нову круну

Финале Купа Србије. На екипи Паризана је да оправда улогу фаворита. Иако су екипе приближне по снази, ипак, црно-бели одскачу за који степеник. Искуство је на њиховој страни. Могу ли Београд, Звезда или Војводина да изненаде шампиона - остаје да се види . Финални турнир игра се на Бањици, полуфинала су у суботу, а финале је у недељу.

Тренери полуфиналиста ватерполо Купа Србије сложили су се да је разлика у јачини између Партизана и осталих екипа много мања него претходних сезона, али да су црно-бели ипак фаворити. Полуфинални мечеви Купа играју се сутра, а састају се Партизан и Београд и Црвена звезда ВЕТ и Војводина.

Тренер Партизана Игор Милановић похвалио је календар такмичења, јер утакмице у Купу "значе", а посебно екипама које играју Евролигу.

"Календар такмичења је згуснут, добро је урађен. Разлика између Партизана и осталих екипа је мања, јер смо остали без пет репрезентативаца и имамо потпуно нову физиономију. Кренули смо у циклус подмлађивања екипе", рекао је Милановић на конференцији за медије у Кући ватерпола у Београду.

Он је истакао да очекује интересантне и неизвесне утакмице, јер су противници равноправни. "Помно ћу пратити утакмицу Звезда - Војводина. Надам се да ће и у будућности екипе бити равноправне, а утакмице интересантне, јер је то у интересу српског ватерпола", казао је тренер Партизана.

Он је истакао и да његова екипа мора да буде максимално концентрисана против Београда. "Не гледам на то као да смо већ у финалу. Морамо бити максимално концентрисани, ако не уђемо најозбиљније у меч, биће проблема. Утакмица неће бити неинтересантна", закључио је Милановић.

Тренер Београда Драган Стругар оценио је да је његова екипа аутсајдер у полуфиналном мечу против Партизана. "Ми смо аутсајдери. Немамо често прилике да играмо против Партизана, ово је шанса да стекнемо нека нова искуства. Друга утакмица ће бити неизвеснија", рекао је Стругар.

Тренер Црвене звезде Дејан Савић рекао је пред полуфинални меч против Војводине да очекује борбену утакмицу. "Очекујем интересантну, борбену утакмицу. Ми смо прошле године кренули у 'рат' с Војводином за друго место. Меч ће бити другачији него у првенству, јер се тада ништа није одлучивало, а сутра нема поправног. Желим да победи боља екипа", рекао је Савић.

Он је истакао да би у интересу српског ватерпола било да се екипе још приближе црно-белима и нашалио се да би било "лепо да Партизан изгуби у полуфиналу".

"Ми сада размишљамо само о полуфиналу. Ако се деси да прођемо у финале, увек постоји потајна нада", закључио је Савић.

Тренер Војводине Дејан Станојевић такође је оценио да долази до изједначавања осталих екипа с Партизаном, али да су црно-бели фаворити.

"Знамо како треба да одиграмо против Звезде и питање је на који начин ће која екипа да наметне свој ритам. Ако дођемо до финала, надамо се чуду", рекао је Станојевић.

Прву утакмицу полуфинала играју Партизан и Београд сутра у 19.30 на базенима Спортског центра Бањица, а на истом месту Црвена звезда и Војводина састају се сат и по касније.

Финале се игра у недељу у 21.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару