Брзо клизање

Доминација Јужне Кореје на краткој стази

Репрезентативац Јужне Кореје Јунг Су Ли освојио је у Ванкуверу златну олимпијску медаљу у брзом клизању на 1.000 метара на краткој стази. Кинескиња Чоу најбоља на 1.500 метара. Холанђанин Туитерт освојио злато на 1.500 метара

Ли јунг-су из Јужне Кореје победио је у брзом клизању на леду на стази од 1.000 метара, у времену 1:23.747 минута и тако освојио своју другу златну медаљу на овом такмичењу.

Други је био његов земљак Ли Хо-сук - 1:23.801, а трећи светски рекордер, Американац Аполо Антон Оно са 1:24.128 минута.

Ли јунг-су је у Ванкуверу освојио и златну медаљу у трци на 1.500 метара 14. фебруара.

Американац Оно је освојио своју седму медаљу са Зимских олимпијских игара. Тиме је постао такмичар који је за САД освојио највише одличја на ЗОИ, претекавши брзу клизачицу Бони Блер са шест одличја. Ово му је трећи пут да учествује на Зимским олимпијских играма.

Кинескиња Чоу најбоља у клизању на краткој стази

Кинескиња Јанг Чоу освојила је у Ванкуверу златну олимпијску медаљу у брзом клизању на 1.500 метара на краткој стази. Она је тријумфовала у времену од два минута, 16 секунди и 93 стотинке, што је нови олимпијски рекорд.

Сребро је освојила Еун Бул Ли из Јужне Кореје, а њена земљакиња Сеунг Хи Парк дошла је до бронзаног одличја.

Холанђанину Туитерту "злато" на 1.500 метара

На 21. зимским олимпијским играма у канадском граду Ванкуверу, Холанђанин Марк Туитерт освојио је титулу олимпијског шампиона у брзом клизању на леду на 1.500 метара у времену 1:45.57 минута. Сребрна медаља припала је Американцу Шенију Дејвису са 1:46.10 минута а бронзана Хорвежанину Хаварду Боку - 1:46.13 минута.

Победа Холанђанина је изненађење јер је овај клизач, пети на светској ранг листи, надмашио светског првака и светског рекордера Дејвиса.

Дејвис је у Ванкуверу претходно освојио златну медаљу на 1.000 метара, али није успео да се окити још једном титулом олимпијског шампиона.

Пето место заузео је Мо Тае-бум из Јужне Кореје, који је овде претходно тријумфовао на стази од 500 метара док је на 1.000 метара био други

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару