Наши стонотенисери успешни у појединачној, порази у екипним конкуренцијама

Сви стонотенисери Србије успешно су пребродили прву фазу такмичења на Универзитетским играма у Београду у појединачној конкуренцији, а са доста успеха су наступиле и наше стонотенисерке. Порази у екипним конгуренцијама.

Марко Јевтовић, Бојан Милосевић и Жолт Сел били су победници у својим групама, док је Урош Гордић такмицење у групи завршио на другом месту.

Јевтовић је победио Себастијана Улбинга из Аустрије 3:0, а истим резултатом је савладао и Мохамада Банута из Либана. Милосевић је најпре савладао Лунг Вон Така из Хонконга са 3:0, а потом истим резултатом и Аустријанца Клеменса Гала.

Сел је са 3:1 победио Шпанца Хуана Морена, а са 3:0 Јосепа Катампанеа из Боцване. Гордић је победио Каледа Мохамеда из Египта 3:1, а без борбе је добио меч против Олахреватуа Аремуа из Нигерије. Пораз од 3:2 је доживео од Николе Јушковића из Црне Горе.

Наше репрезентативке Ема Рецко и Моника Молнар биле су победнице у својим групама. Ева Тапаи је у групи заузела друго место, а најслабији резултат остварила је Слађана Крсмановић, која је била трећа у групи.

Рецко је одиграла само један меч и победила је Рускињу Валентину Сабитову резултатом 3:0. Преостле две такмичарке из те групе, Шабирах Угерва из Уганде и Чињере Уденмбе из Нигерије, предале су мечеве без борбе. Молнар је са 3:0 савладала Мађарицу Тимеу Амбруш и Аустријанку Викторију Граф, а са 3:1 Словакињу Татјану Бакајеву.

Тапаи је до другог места стигла победама против Маири Маркс из Естоније (3:1) и Ленг Сио Вонг из Макаоа (3:0), а поражена је у дуелу са Словакињом Соњом Худецовом резултатом 3:2.

Крсмановић је са макисмалних 3:0 изгубила је од Рускиње Маргарите Фетјукине и Естонке Марине Морозове, а једину победу, резултатом 3:0, остварила је против Амани Кадер из Јордана.

Мушка репрезентација Србије поражена је од немачке са 3:1, а једину победу за нашу селекцију остварио је Марко Јевтовић.

Женска селекција Србије поражена је од Јапанки, такође, са 3:1. Победу за Србију остварија је Марија Ердељ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару