Ленђер и Силађи у полуфиналу

Српски репрезентативци у пливању Иван Ленђер и Чаба Силађи пласирали су се у полуфинале трка на 50 метара лептир и 100 метара прсно на 25. летњој Универзијади у Београду.

У квалификацијама на 50 метара лептир Ленђер је на циљ стигао четврти са временом 23 секунде и 75 стотинки. Победник квалификација Словенац Јернеј Годец, који је поставио нови рекорд Игара, постигао је за 32 стота дела секунде боље време. У истој трци Игор Беретић је заузео 41. место у конкуренцији 59 такмичара, са временом 25,39.

Четврто место у квалификацијама освојио је и Силађи. Он је у трци на 100 метара прсно на циљ стигао за један минут и 84 стотинке, што је за 26 стотих делова секунде било слабије од Николаса Ферифа са Новог Зеланда. Фериф је поставио нови рекорд Универзијаде, а у квалификацијама су наступила 54 такмичара. Други српски представник у тој трци Иван Гутеша био је 34. са 1:03,90.

У трци на 100 метара леђно Лазар Богдановски је освојио 27. место, пошто је постигао време 57,18. Најбржи у квалификацијама, нови универзитетски рекордер, Јапанац Рјосуке Ирие надмашио га је за 3,54 секунде. У истој квалификационој трци Иван Копас је заузео 32. место у конкуренцији 45 такмичара са временом 57.87.

Ђорђе Марковић је у квалификацијама на 400 метара слободно био 11. са временом 3:52,19. Он је заостао 4,05 секунди за Италијаном Федериком Колберталдом, који је оборио рекорд игара.

Српска штафета 4x100 метара слободним стилом, у саставу Борис Стојановић, Радован Сиљевски, Игор Беретић и Милан Силаски заузела је 13. место у квалификацијама, у којима наступила 21 земља. Српски тим је за 9,82 секунде заостао за штафетом САД, која је била најбржа.

У квалификацијама на 50 метара лептир у конкуренцији жена Данијала Ђикановић заузела је 25. место у конкуренцији 41 такмичарке. Она је постигла време 28,38 и за 1,48 секунди била слабија од победнице Италијанке Кристине Маћањоле.

Најлошији резултат у квалификацијама од српских представника постигла је Моника Варга на 200 метара ледњо. Она је заузела последње 27. место и са временом 2:35,14 била чак за 24,22 секунде слабија од најбрже Британке Стефани Прауд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару