Србија - Канада 99:73

Универзитетска кошаркашка репрезентација Србије победила је одговарајућу селекцију Канаде са 99:73 (29:18, 20:14, 29:18, 21:23) у утакмици трећег кола међународног пријатељског турнира који је одржан у Београду.

Меч је одигран у Палати спрортова пред око 1.000 гледалаца, а судили су Татић (Нови Сад) и Јурас и Шеврллић (Београд).

У другом сусрету селекција САД је победила Русију са 67:63 (19:16, 17:11, 14:23, 17:13) и тако освојила друго место, иза Србије која је турнир окончала са три победе.

Србија: Копривица 9, Дрча 3, Протић 6, Драмићанин 4, Кешељ 9, Милошевић 6, Алексић 2, Радуљица 16, Симоновић 13, Паунић 2, Боровњак 10, Штимац 9, Бјелица 9.

Канада: Дајк 2, Баковић 2, Бекеринг 11, Колинс 2, Гибсон-Баскомб 9, Јепесен, Нкрумах 6, Вајт 12, Десурел 2 Апшоу 14, Дорксен 2, Шармац 11.

Српска универзитетска селекција играла је на турниру из утакмице у утакмицу све боље, а највећи "цех" у дуелу са нашим тимом платили скромни Канађани од којих се, ипак, много више очекивало.

Изабраници Александра Кесара наставили су у истом ритму којим су добили селекцију САД и на врхунски начин привели крају припреме за Универзијаду, где ће, према виђеном у протекла три дана, бити међу највећим фаворитима за освајање одличја.

Треће вече за редом блистао је Мирослав Радуљица. Центар ФМП-а постигао је 16 поена и сакупио осам скокова и још једном предводио своје саиграче до победе. Веома добри у српском тиму, у коме није било слабе тачке, били су капитен Марко Симоновић са 13, односно Марко Кешељ и Дејан Боровњак са по десет поена.

У канадској екипи задовољавајућу партију пружио је само Кристијан Апшоу, који је постигао 14 поена, али како је утакмица одмицала, пулени Александра Кесара и за њега су пронашли одговарајући лек.

Све у свему, Србија је показала да је кадра да се упусти у борбу за висок пласман на Универзијади.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару