Ђелић: Србија спремна за почетак Универзијаде

Потпредседник Владе Србије и председник ОК Универзијаде Божидар Ђелић изјавио је да је Србија спремна за почетак 25. летње Универзијаде.

Ђелић је, после 18. седнице Организационог комитета, одржане непосредно пред отварање Универзитетскјог села, рекао да је тај комитет последњих година, а посебно од октобра прошле године, интензивно радио на организацији највећег спортског догађаја на свету, после Олимпијаде.

Он је додао да је то велики догађај за нашу земљу и да је веома важно што је Србија добила поверење целог света за организацију те манифестације.

Ђелић је казао да је важно и то што је у време велике светске економске кризе Србија успела да рационализује буџет и на тај начин у потпуности испуни све задатке.

Он је додао да су сви спортски објекти спремни, а да ће за два до три дана бити спремна и Маракана и да ће Београд бити једини град на Балкану који ће имати атлетску стазу олимпијског нивоа.

Ђелић је рекао да су спортски савези добили 300 милиона динара за организацију овог такмичења, а да је српска индустрија током припрема манифестација "добила финансијску ињекцију".

Према његовим речима, чак две трећине укупног буџета за Унивезијаду, у износу од 4,5 милијарди динара, чине инвестиције које ће остати у нашој земљи.

Он је напоменуо да је ниво безбедности на високом нивоу и да је у сарадњи са Министарством здравља договорена процедура како би се на најбољи начин појава новог грипа свела на минимун.

Ђелић је истакао да ће Србија током ове манифестације учесницима из целог света показати спортски, али и духовни потенцијал.

Седници Организационог комитета присуствовали су и министар културе Небојша Брадић, министар трговине Слободан Милосављевић, министар просвете Жарко Обрадовић и ректор Београдског универзитета Бранко Ковачевић.

У току је свечана церемонија отварања Универзитетског села.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару