Отвара се Универзитетско село "Белвил"

Универзитетско село "Белвил", у којем ће током 25. Универзијаде бити смештено више од 10.000 учесника из 140 земаља, отвара се данас.

Церемонији отварања, како је најављено из предузећа "Универзијада Београд 2009", присуствоваће потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић, градоначелник Београда Драган Ђилас, представници Међународне федерације универзитетског спорта (ФИСУ), као и први спортисти који ће учествовати на Универзијади.

Спортско село у Новом Београду удаљено је 15 километара од аеродрома "Никола Тесла", а шест километара од центра града и налази се у близини већине такмичарских и тренажних објеката, као и "Београдске арене", у којој ће бити одржане церемоније отварања и затварања Универзијаде.

Село има три зоне - месовиту, где је смештен командни центар Универзијаде, интернационалну, са интернационалном зградом и рестораном у "Експо" центру, и резиденцијалну, са објектима за сместај учесника.

Универзитетско село има 16 објеката, од цега је 14 у резиденцијалној зони са 1.858 станова и 9.959 кревета.

Станови су различитих смештајних капацитета опремљени одговарајућим намештајем, столовима и столицама, креветима, гардероберима, као и хигијенским пакетом за купатила...

У собама, у насељу "Белвил", моћи ће да се користи широкопојасни интернет (АДСЛ) и дигитална кабловска телевизија преко интернет протокола (ИПТВ) са око 60 програма.

Учесници Универзијаде моћи ће у селу да користе услуге поште, банке, продавнице, кафића, ресторана, продавница сувенира, инфо центра туристичких организација Србије и Београда, али и да уживају у културно-забавном програму, који ће се одржавати на простору централног дела Интернационалне зоне.

У Инфо-центру смештеном у интернационалној згради Универзитетског села учесници ће моћи да пронађу одговоре на питања у вези са такмичењем, али и за сналажење у Београду и упознавање Србије.

Инфо-центар ће бити отворен од седам до 23 часа и у њему ће, у свакој смени, радити око 30 волонтера са знањем 15 језика.

У Универзитетском селу отворен је верски центар за седам религија - шест верских заједница, као и поликлиника са осам специјалистичких служби - лабораторијом, дневном болницом, али и изолационом собом уколико буде појаве новог грипа.

Универзитетско село биће отворено 22 дана, до 15. јула, када се Универзијада завршава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару