Универзијаду ће обезбеђивати 6.000 полицајаца

Више од 6.000 полицајаца обезбеђиваће Универзијаду која се од 1. до 12. јула оџава у Београду, рекао је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

Министар је на радном састанку начелника управа и команданата јединица полиције које ће обезбеђивати Универзијаду, рекао да је полиција спремна да ће се "највећа пажњу посветити заштити јавног реда и мира, антитерористичком деловању, заштити учесника Универзијаде и безбедности саобраћаја".

Он је замолио грађане за разумевање због посебних безбедносних мера у саобраћају и на улазима спортских објеката.

Дачић је рекао да ће два нова оперативна центра почети да функционишу пред Универзијаду.

Указао је и да ће бити појачан видео-надзор на јавним местима. Прпадници МУП-а ће обезбеђивати све такмичаре, осим израелских и америчких који долазе са својим обезбеђењем.

Карте за спортска такмичења пуштене у продају

Карте за сва спортска такмичења током Универзијаде, која се одржава од 1. до 12. јуна, пуштене су у продају, саопштило је предузеће "Универзијада Београд 2009".

Улазнице се могу купити на билетарници Београдске Арене (северни улаз) по цени од 100 и 200 динара, а сви који желе да буду део овогодишње највеће спортске манифестације у свету, могу резервисати карте и путем сајта њњњ.тицкетс.рс.

У саопштењу се наводи да је улаз слободан за такмичења у стреличарству, скоковима у воду и фудбалу, осим финала заказаног за 10. јул на стадиону ФК "Партизан".

Улаз је слободан и за све тениске мечеве у Спортском центру "Олимп", док се за карте наплаћају за мечеве на тениским теренима Милан Гале Мушкатировић.

Посетиоци старији од 65 година, студенти и ђаци моћи ће уз личну карту, индекс и ђачку књижицу бесплатно да гледају сва такмичења, а ова правила не важе за церемонију отварања и затварања Универзијаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару