Читај ми!

Јована Прековић за РТС: Остварује ми се сан да носим заставу Србије

Српска каратисткиња Јована Прековић, изјавила је за РТС да је тек сада свесна свог успеха и да је одувек сањала да носи заставу Србије на Олимпијским играма.

"Осећам се срећно, била сам узбуђена након мечева и после финала, нисам знала шта ме је снашло, али како сам одморила, тек сада сам схватила шта сам урадила, када сам ушла у халу и видела борилиште, енергију са стране и мислим да ми је данас допрло до главе колики смо успех Роксанда, цео мој тим и ја направили на Олимпијским играма", изјавила је Јована Прековић за РТС.

Српска каратисткиња је рекла да је добила бројне честитке.

"Људи су полудели од среће, радости и са свих страна стижу поруке, извињавам се што некоме не могу да одговорим. Нисам навикла на толику популарност, али ми прија јер сам све радила из срца", додаје Прековићева.

Јована ће носити заставу Србије на затварању Олимпијских игара у Токију.

"То ми је био и сан пре него што сам кренула на Олимпијске игре, последњи спорт који се презентује након баскета и ватерпола је карате, размишљала сам да кад бих освојила златну медаљу и кад би мене изабрали да носим заставу, да би то био сјајан осећај. Велика је част и драго ми је што сам успела да покажем Србији конкретно, како се ми каратисти боримо", закључила је Јована Прековић.

"Морам да вам кажем да смо Јована и ја дуго заједно, од њене четврте године, и мислим да смо доста прича испричали, поготово ову причу Токија, која је прусутна од њеног детињства. Чекамо Олимпијске игре и моменат када ће карате ући у породицу олимпијских спортова цео живот и коначно смо га дочекали", рекла је Роксанда Атанасов, Јованин дугогодишњи тренер.

Роксанда је изјавила да је Јована била и више него спремна за успех у Токију, те да пред финале није имала неке посебне припреме.

"Пред само финале смо радиле неке обичне ствари и то довољно говори да смо спремне дошле по оно што нам припада. Дуге шетње са разговорима су и неки кључ нашег односа, причамо о разноразним животним стварима, играли смо карте пред финале, ја сам је победила у ремију", додаје Роксанда.

"Пресрећни смо, не због нас, ми ово дугујемо једна другој, али пресрећне смо због нашег спорта, што смо нас две досањале сан који се зове Токио 2020. Ово је успех свих људи који су се бавили каратеом у Србији и који ће се бавити. Имали смо огромну подршку и пресрећни смо што смо карате презентовали на прави начин. Показали смо Србији шта је карате", закључила је Роксанда Атанасов.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару