Читај ми!

Нина Радовановић за РТС: Жене показале да доминирају у борилачким спортовима

Српска боксерка Нина Радовановић, изјавила је за РТС да се нада да је постала узор неким новим генерацијама које желе да се опробају у женском боксу.

Нина је изјавила да није имала времена за еуфорију поводом наступа на ОИ, пошто је касно сазнала да ће на исте уопште и отићи.

"Мој деби је прошао боље него што сам очекивала. Тек 25. јуна је МОК обавестио наш комитет да сам се пласирала на ОИ. То је било стресно, ја сам се раније већ опростила од тога, а када сам сазнала да имам квоту, то ме је изненадило и било доста стресно. Организовали смо кратак период да се што боље припремим, нисам имала времена за еуфорију, већ сво време подредила припремама."

Нина је након прве борбе добила огроман број честитка и подршке које ће јој дати енергију за будуће борбе. 

"Толико ме је понео емотивни моменат у последњој борби, поготово јер се након прве толико људи јављало, слало поруке на друштевним мрежама. Нисам била фаворит и тај први наступ је прикупио симпатије, било ми је драго јер је јавност препознала да ја то радим чистог срца и све напоре улажем да задобијем поверење. Медијски нисам била адекватно пропраћена раније и онда сам након првог меча била изненађење. Говорили су ми да боксујем као мушко и то мије дало подстрек, нажалотс нисам дошла до медаље, али сам задобила публику која ће ме пратити и то ће ми дати велику енергију да се борим у будућности."

"Имала сам раније дилему, стрес и тензију у глави. Женски бокс овде није био интересанстан спорт и да ту нема потенцијала за резултат. Након неуспеха у квалификацијама, који је углавном дошао захваљујући судијским одлукама, када сам сазнала да ипак идем на ОИ, прорадио је у мени тај српски инат и рекла сам себи да ме ништа неће зауставити да се покажем у правом светлу. У Токију сам била потпуно фокусирана и свим борбама смо мој тим и ја били презадовољни. Била сам потпуно смирена, без очекивања, али са великом жељом за доказивањем."

Радовановићева је поручила да је велики радник и да ће да настави са напорним радом.

"Желим да ме људи не забораве кад прођу Олимпијске игре и да знају да ћу ја да радим много више него што се предпоставља, иначе сам велики радник и желим да кажем јавности да подрже жене у борилачким спортовима, јер смо показале да можемо да будемо велики борци и да оно што радимо није неквалитетније од мушкараца у истим спортовима." 

"Ја сам се у кратком периоду бавила тренерским радом и моји сви вежбачи су ме звали и питали да ли ћу то наставити. Биће ми драго да будем лидер и узор неким новим генерацијама. Велико интересовање жена је за бокс, свака има потребу да навуче рукавице, не само као антистрес програм него генерално", закључује Нина.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару