Читај ми!

Брукс: Част и задовољство што сам годинама била део тима

Прослављена кошаркашица Србије и капитенка репрезентације Јелена Брукс, која је данас одиграла опроштајни меч, у изјавама за РТС и друге медије истакла да јој је била посебна част и задовољство представљати земљу, присетила се значајних тренутака у богатој каријери и захвалила свима на досадашњој подршци.

„Била ми је чашт и задовољство да будем део овог тима толико година. То што нема медаље једино је што боли. Треба да будемо поносни на све што смо урадили од 2012. године.", изјавила кошаркашица Србије Јелена Брукс, после пораза од Француске у мечу за треће место на Олимпијским играма у Токију.

"Ове девојке које настављају да носе овај дрес спремне су за успехе у наредним годинама, а ја ћу бити највећа подршка и бићу ту кад год им требам.", рекла је Јелена за РТС.

Капитенка Србије  је после последње утакмице у дресу репрезентације у сузама говорила и за друге медије истакавши да у тиму Србије има девојака које треба да развијају своје специфичне каријере, присетила се својих некадашњих наступа и освајања медаља као и незаборавних тренутака из богате каријере.

"И када није ваљало и кад је ваљало и опет није ваљало. И сад опет ваља... Како год, Јелена је увек била ту и никад ми није био проблем да обучем овај дрес на себе, преко целог лета. Шта год да остављам иза себе. Ово лето ми је било најгоре, најтеже, али, захваљујући групи девојака са којом сам била ове године, могла сам да издржим до самог краја", рекла је Бруксова после меча.

Србија је изгубила од Француске и није успела да одбрани бронзу освојену 2016. године у Риo де Жанејру.

"Француска је била боља данас, то су показале. Толико година смо их мучиле, толико година смо им узимале медаље. Ово је био њихов тренутак, као што је наш тренутак био против Шпаније у четвртфиналу у Валенсији. Тако је ово био њихов тренутак да нама врате за све. Могу само да им честитам и да будем препоносна на све моје саиграчице, на стручни штаб, кроз шта су све прошли са нама и ми са њима", рекла је Јелена Брукс.

Она је са репрезентацијом два пута била шампион Европе, а освојила је и европску и олимпијску бронзу.

"Желела бих да захвалим Кошаркашком савезу Србије који је све наше прохтеве и захтеве испуњавао. Олимпијски комитет такође. Осећале смо се мирно, безбедно, без икаквих проблема. Тако да стварно, још једном, задовољство ми је да играм овде. Много сам срећна што потичем из Србије и увек ћу се поносити тиме. Да ли ћу сутра живети у некој другој земљи, увек ћу бити поносна Српкиња и увек ћу бити највећи навијач Србије у било ком спорту, а највише у женској кошарци", рекла је Бруксова.

Генерација коју је последње четири године предводила као капитен, подигла је српску женску кошарку на неки потпуно други ниво.

Да ли је то нешто на шта су најпоносније, упитана је Јелена.

"Наравно! Од оне 2013, када смо изненада биле четврте на Европском првенству, што нико у том тренутку није очекивао, с обзиром каква су била европска првенства и колико смо квалификација играле пре тога, почело је да се прича о Србији. То је био тренутак када је почела Србија да се појављује. Онда је кренула 2014, па 2015, 2016... Да не причамо даље шта се дешавало. Сви то већ знате. Сви имате то уписано. Опет, драго ми је што сам била део свега тога, да вратимо Србију на мапу Европе и света. Само се надам да ко год да остане и ко год да буде део тога, ће то ценити и потрудити се... Не кажем да сад мора све да се осваја, али макар да се потрудимо да Србија буде ту где заслужује", рекла је Јелена Брукс.

И даље сви подсећају на то када је за репезентацију заиграла само три месеца после порођаја и питају да ли је била свесна колико је то било велико.

"Јесам. Али, толико пута после тога сам рекла да то више никада не бих урадила. То је било једном. И ко год ме пита, никоме не саветујем да тако нешто уради. Хвала Богу, нисам имала никакве последице. То је све захваљујући људима који су били око мене и тренеру и Савезу, и свима који су омогућили да моје дете и мој муж буду са мном цело првенство. Због тога ми је било лако да све то изнесем. Али, да то поновим, никада више, у било којој ситуацији, то не...", закључила је Брукс.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару