Читај ми!

Одбојкашице: Заједно и у победи и у поразу; жеља је постојала али није ишло

Не могу да кажем да није било енергије, али мислим да је страх од важности због саме утакимце пресудио да на терену будемо доста укочене и стрегнуте, изјавила је капитенка одбојкашица Србије Маја Огњеновић, после пораза од САД у полуфиналу Олимпијских игра у Токију.

Одбојкашице Србије изгубиле су од селекције САД са 3:0 (25:19, 35:14, 25: 23) у полуфиналу одбојкашког турнира.

"Биле су смо у грчу. Самим тим не иде ни сервис, не постоје правци напада који су постојали. Страх је оправдан, јер када играш полуфинале, не може нико да ме убеди да постоји екипа која игра опуштено. Kриво ми је јер смо причали о Америци и није то она Америка као што је била. На крају су нас убедљиво победиле, да смо узеле сет верујем да би нас вратио у игру. Kолико год да смо биле близу у тећем сету, такође сам рекла да то није то. Било је некако на силу, јуримо их цео сет, а кад смо билизу онда мало фали. То оправдавам тим страхом. Срећа, да ли је аут или није, да смо имале челенџ... Шта би било када би било... Ја сам тужна и мени је криво", рекла је Маја Огњеновић, која није могла да задржи сузе.

Репрезентација САД је била доминантна данас, а Огњеновићева каже да је то екипа са којом се може играти.

"Ја памтим Америку од пре 10-15 година, то је била Америка за коју се знало каква је. Ово сада је добра екипа, квалитетна, али није била непобедива. За тим остаје жал. Мало нам је фалило, да смо биле 60 одсто као против Италијанки, оне не би имале шансе. Мислим да је Трезић веровао, рекао нам је да није изгубљено и ја сам веровала да није изгубљено. Хиљаду пута смо показали да можемо да стижемо те велике разлике. Било је мучење, оне су данас биле доста доминатније. Можда је могло, на крају нисмо успеле", рекла је Огњеновић.

Kоректор Тијана Бошковић такође је емотивно доживела пораз од САД.

"Сви смо разочарани што нисмо у финалу, жеља је постојала, али игра није било на нивоу. Сад не можемо ништа да променимо, на нама је да се сакупимо и да се потрудимо да донесемо још једну медаљу Србији. Жеља је стварно постојала, сви су хтели победу, али нешто није функционислао. Предстоји нам борба за треће место. Сигурна сам да ћемо успети да се дигнемо, ми смо заједно и у пораз и у победи. Потрудићемо се да обрадује наше навијаче, искрено се надам да ћемо да завршимо турнир како треба", поручила је Бошковићева.

Терзић: Нешто је недостајало...

Селектор Зоран Терзић свестан је да је његовом тиму нешто недостајало у полуфиналном мечу. 

"Нисмо били ни близу ниједан сет, без обзира да ли се завршава на 23 или 16. Видљиво је било на терену, као ми против Италије, да се они за све питају, да воде игру, да могу да нас победе кад хоће. Нешто је недостајало данас, шта је то било... Нека енергија, као да се чека следећа утакмица... Не знам, нисам ни ја паметан да видим шта је ту било, шта је недостајало... Видело се то и по томе како сервирамо, како играмо одбрану... То су ствари које се у спорту дешавају, не може увек да се побеђује, да се игра добро. Дешава се кикс, кад је већ кикс боље нек је од Америке, која је вероватно први фаворт за освајање олимпијског злата", рекао је Терзић.

Селектор верује да ће се његова екипа подићи после пораза и да ће меч за бронзу одиграти на прави начин.

"То су девојке које иза себе имају много такмичења, утакмица овог типа. Сигурно да им је тешко пало, али сигурно да су оне, као спортисти и личности, на једном екстра високом нивоу и да могу да се врате за два дана и да одиграју праву утакмицу, последњу утакмицу на турниру на прави начин. Ја сам у то убеђен и мислим да неће бити проблема", закључио је Терзић.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару