Читај ми!

Микец за РТС: Јесте најзначајнија медаља, али ово је тек почетак

Стрелац Дамир Микец освајач сребрне медаље и првог одличја за тим Србије на Олимпијским играма гостујући у јутарњем програму говорио је о јединственом искуству на такмичењу, специфичним условима такмичења као и о наредним надметањима која га ускоро очекују.

Био је први дан Игара у Токију, нешто је прошло после 9 сати по нашем времену, када се Дамир Микец срушио и раширених руку пао на леђа - једноставно, сада је освојио све! Олимпијска медаља је досањани сан. После скоро 2 недеље, Дамир је поново са нама.

„Јако ми је драго што сам народ обрадовао одмах по буђењу и што је ова медаља покренула лавину и већ смо ево стигли до шест. Фале нам још те две да се изравнамо са Риом што нам је велика жеља.", рекао је Микец.

Да ли је и колико освајање ове медаље утицало на ваш живот?

„Ова медаља јесте најзначајнија и најзвучнија у низу и има посебан значај. Доживљавам нешто сасвим другачије него до сада а посебно су ми драги и необични сусрети са људима који ме заустављају на улици и честитају. Чак сам доживео да се заустави ауто, спусте прозор и кажу ми „браво мајсторе, честитамо!". А била је и дирљива сцена када ме је једна мајка са двоје деце замолила да се сликам са њима."  

Микец је говорио и о специфичностима припрема за само такмичење а посебно за финалну серију.

„Било је јако захтевно припремити се за то такмичење, а најважнија је психичка пропрема у борби за медаљу због максималне концентрације која је неопходна. На крају је последња серија заправо била чиста лутрија."

Колико је важна та психолошка припрема Микец је илустровао испричавши неколико анегдота на овом и ранијим такмичењима када су такмичари у последњим серијама услед пада концентрације промашивали или упуцавали супарничке мете.

Говорио је и о одличним наступима својих колега као и о међусобном бодрењу спортиста у тиму Србије, а посебно је прокоментарисао тежину медаље од 600 грама нагласивши да она има и посебну тежину која се не очитава у грамажи.

„Тешка је медаља, а још је теже освојити је из четири покушаја...Она има посебан значај и тежину. Практично јесте најзначајнија медаља, али ово је тек почетак, јер нас чека још читав низ важних такмичења. Немамо ону пост олимпијску госину када можемо мало нешто да се опустимо и не,а времеаа за паузу и одмор јер нас чека низ важних такмичења. Ја имам следеће година Светско првенство а већ у октобру је Светски куп... Због ове медаље сад имам већу одговорност, али нећу сад ићи са притиском да морам побељивати стално, наравно. Али користићу најбоље из ње, без опуштања, ово ми је још већа мотивација за бољим и већим радом и наравно да ми је следећи циљ да се квалификујем за моје пете Игре. А у наредне три године имамо по три Светска и Европска првенства, као и Светских купова... Ово није крај, већ је заправо почетак.", закључио је Микец.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару