Читај ми!

Јанко преузео Москву

Срби доминирају Москвом. Јанко Типсаревић победник је Купа Кремља. Након прошлогодишње победе Виктора Троицког, ове годне, Типсаревић је тај који је успео да освоји турнир у Москви, победом у финалу, управо над Троицким од 2:0. Јанку је ово друга АТП титула ове године.

Српски тенисер Јанко Типсаревић освојио је "Куп Кремља" у Москви, пошто је у финалу савладао земљака и браниоца титуле Виктора Троицког са 6:4, 6:2.

Типсаревић, који је био први носилац до другог трофеја у каријери (први освојио недавно у Куала Лумпуру) стигао је после одличне игре током целог меча, поготово у преломним тренуцима.

Он је свом колеги из Дејвис куп репрезентације Србије одузео три сервис гема, а изгубио је само један. Истовремено, у међусобном скору изједначио је на 1:1 јер је претходни дуел, такође у Москви 2008. године добио Троицки.

Типсаревић је за титулу награђен са 132.160 долара, док је Троицки зарадио 69.525 долара. Укупан наградни фонд износио је 1.440.000 долара. Типсаревићу је ово друга АТП титула ове године, у којој је постигао 35 победа на тврдој подлози. Он ће остати на 13. позицији АТП листе.

Јанко се после освајање титуле на "Купу Кремља" у Москви захвалио се свима који верују у њега, али и у српски тенис.

"Била је ово веома добра недеља за мене. Честитам Виктору који је направио још један велики резултат јер је реткост да ко није Рус овде освоји титулу", рекао је Типсаревић. Он се посебно захвалио својим најближим, али и навијачима у Србији.

"Хвала мојој екипи, супрузи која ме подржава и када играм очајно, али и сада када ми добро иде. Хвала родитељима и свим навијачима у Србији који и даље верују да овај спорт може да буде велики'', изјавио је Типсаревић.

Ни Виктор Троицки није био разочаран, можда и због тога што је изгубио од великог пријатеља.

"Честитам Јанку, играо је изузетно у финалу, био је бољи и заслужио је титулу. Желим му да оде на Мастерс у Лондон. Лично, задовољан сам, без обзира на то што нисам одбранио титулу. И финале је велики успех за мене", истакао је Троицки.

Мушком финалу, претходило је и финале у женској конкуренцији, у којем је, након велике драме, Словакиња Доминика Цибулкова савладала Кају Канепи из Естоније са 2:1. По сетовима је било 3:6, 7:6, 7:5 за Словакињу Цибулкову.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи