Крај за Јелену

Јелена заустављена у борби за осмину финала. Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић поражена је у трећем колу Отвореног првенства САД. Она је изгубила од Рускиње Анастасије Пављученкове са 2:0 - 6:4, 6:4.

Јелена није искористила своје шансе, нарочито у првом сету. Рускиња деловала сигурније, успела је да неутралише нападе Јанковићеве искористи брејк шансе и на крају слави.

У првом сету Јелена је пропустила пет брејк шанси, док противница користи једину. То јој је било довољно да освоји сет. У другом сету виђена је много већа борба. Јелена је успела да направи два брејка, ипак, Рускиња прави брејк више и на крају побеђује.

Јанковић је на старту била боља, нападала је сервис противнице али није успевала да је сломи. При резултату 4:4, наша тенисерка је одиграла нешто пасивније, што је Рускиња искористила и прва стигла до предности.

Други сет је био потпуна супротиност у односу на први у којем су тенисерке биле сигурне на свој сервис. Схватила је Јанковић у наставку меча где греши. Деловала је боље на терену, константно је диктирала темпо и изгледало је да је дошла до игре која је може донети изједначење.

По ко зна који пут Пављученкова није успела да стигне до гема после брејка, па је Јанковићева четвртим узастопним брејком у сету изједначила на 3:3.

Наш тенисерка, ипак, није успевала да материјализује добру игру и освоји гем на свој сервис. Серију брејкова прекинула је руска тенисерка и сасвим заслужено дошла до треће победе у међусобним дуелима.

Противник Пављученкове у наредном колу је Францускиња Франчцеска Скјавоне, која је после велике борбе успела да савлада Каролину Шеперес из Јужне Африке са 2:1 - 5:7, 7:6 (7:5), 6:3.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи