Бердих предао Јанку

Када је видео да више не може да се носи са нашим тенисером Чех због исцрпљености предао меч. Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у осмину финала Отвореног првенства САД пошто му је чешки тенисер Томаш Бердих предао меч.

Одлична игра нашег тенисера. До прекида је доминирао тереном. Типсаревић је добио први сет са 6:4, а у другом је водио 5:0 када му је Бердих предао. Меч је трајао један сат и десет минута.

У првом сету све до 4:4 водила се изједначена борба. Тада Јанко успева да искористи своју шансу и направи брејк. Потом је био сигуран на свој сервис и добио сет са 6:4. Наш тенисер је наставио да доминира и у другом сету. Редом осваја гемове и брзо стиже до предности од 5:0. У том тренутку на опште изненађење Бердих предаје меч.

Типсаревић ће у осмини финала играти против  Шпанца Хуана Карлоса Ферера који је прошао такође после предаје противника.

 

Нисам му дао прилику да се врати у игру

Српски тенисер Јанко Типсаревић рекао је да је срећан јер је добио први сет када Томаш Бердих није имао проблема са повредом.

"Подигао сам данас ниво моје игре и нисам му дао шансу да се врати. Знао сам да ако почнем да диктирам темпо меча он ће гледати да преда, јер је немогуће играти са повредом", рекао је Типсаревић. Типсаревић није крио задовољство после победе над деветим тенисером света.

"Срећан сам што сам добио први сет јер тај део игре није имао везе са Бердиховом повредом. Такође срећан сам јер сам добио и следећих пет гемова другог сета. Тренутно се фокусирам само на следећи меч", казао је 20. тенисер света.

Томаш Бердих је рекао да жели да се што пре опорави од повреде. "Знао сам о чему се ради јер сам исти бол осетио пре две недеље против Новака Ђоковића. Сада морам да радим са мојим физиотерапеутом и лекарима да покушам да се што пре опоравим. Надам се да нећу предуго одсуствовати са терена", закључио је Бердих.

 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи