Читај ми!

Медији: Почетак ере Ђоковића

Сви страни и домаћи медији са пуно еуфорије преносе крунисање Новака у новог краља тениса. До ове године је био добар, а сада је изврстан. Новаче, честитамо и хвала, јединствен је став домаћих медија.

Водећи светски спортски листови не штеде речи хвале и до детаља описују сваки потез нашег аса. У центру пажње српских медија је успех тенисера Новака Ђоковића, који је освојио Вимблдон и постао најбољи играч на свету. На почетној страници интернет сајта АТП налази се Ђоковићева слика испод које пише "Nо. 1" (број један) и порука: "Честитамо Новаку Ђоковићу".

Сви амерички медији преносе сцену када је Ђоковић откинуо травку са терена и ставио је у уста. "Осећао сам се као животиња. Желео сам да осетим какав има укус. Укусна је", нашалио се Ђоковић.

Асошиејтид прес, такође, истиче тај чин Ђоковића и наводи његово објашњење: "Дошло је спонтано, нисам планирао да то урадим. Нисам знао шта да радим од узбуђења и радости". У извештају се констатује да је Ђоковић доминирао на терену и истиче да је он до ове чудесне, готово савршене године, био добар, а да је сада изврстан.

Као факторе који су му помогли да заблиста у последње време, АП наводи: више зрелости и самопоуздање стечено у финалу Дејвис купа, као и режим исхране без глутена, о којем не жели да говори.

Годинама су тенисом владали Рафаел Надал и Роџер Федерер који су се смењивали на првом месту од фебруара 2004, због чега "Њујорк тајмс" констатује да је финални меч у Вимблдону био завршница једне ере. Дневник преноси Ђоковићева присећања да се као мали увежбавао за церемонију на Вимблдону, са малим трофејем у руци како говори: "Здраво, ја сам Новак Ђоковић. Ја сам победник Вимблдона". Његова мајка Дијана каже да је освајање трофеја на Вимблдону, "оно због чега је почео да игра тенис".

"Нови краљ тениског терена", наслов је извештаја "Вол стрит џорнала" са финала турнира у Вимблдону. У тексту се подсећа да је председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић, у децембру, у време финала Дејвис купа против Француске, предвидео да ће Ђоковић бити први играч света, и да ће 2011. бити његова година.

"Не могу да опишем шта сада осећам. Успео сам да постигнем животни циљ и да остварим остварим свој сан, и све то у три дана", преноси "Вол стрит џорнал" изјаву новог победника Вимблдона.

На интернет издању енглеског Гардијана наводи се да је "Ђоковић остварио сан, после скидања Надала са трона". Слично је на спортским страницама сајта Би-Би-Си, који преноси да је "Ђоковићев сан постао јава".

Шпанска Марка каже да је "Вимблдон крунисао новог краља", док мадридски Ас сматра да је "Ђоковић противотров за Надала".

Домаћи медији: Новаче, честитамо и хвала

На насловној страни београдског спортског листа Спортски журнал, поред Ђоковићеве слике како љуби трофеј најстаријег тениског турнира на свету, уочљив је наслов "Војвода од Вимблдона". Аутор текста наводи да је "у року од само два дана, највећи српски ас, постао власник два најпрестижнија трофеја у свету тениса".

Дневни лист Данас одштампао је посебну насловну страну с насловом Ђоковић 1. У тексту о тенисеровом подвигу подсећа се да је "Ђоковић протеклих година мучио муку са алергијом, сочивима, дисањем...", али да је ове сезоне "све довео на своје место и званично се налази на првом месту АТП ранг листе".

Лист Спорт данашње издање почиње насловом "Хвала!" и наводи да је Ђоковић "разбио Надала у финалу, покорио Вимблдон и потврдио да је најбољи међу најбољима".

Дневне новине Курир оцениле су да је Ђоковић "цар", док је на главној страни листа Прес именован за "краља".

Насловна страна у листу Правда поручује да је "Србин краљ тениса".

Честитке најбољем српском тенисеру стигле су и од фудбалских клубова за које навија - Црвене звезде и италијанског Милана. Оне су објављене на званичним сајтовима тих клубова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи