Читај ми!

Дочек за Новака у Београду

Нови шампион Вимблдона Новак Ђоковић поподне долази у Београд на прославу поводом освајања тог турнира и пласмана на прво место светске ранг листе тенисера, а свечани дочек биће организован од 20 сати испред Дома Народне Скупштине.

"Сутра поподне дефинитивно долазим у Београд и надам се лепом дочеку", поручио је Ђоковић на конференцији за новинаре после победе у финалу Вимблдона. Новак је казао да ће два везана успеха прославити "као што то раде Срби".

"Попићу пар чашица ракије, као што доликује прослави једног српског успеха. То је само почетак славља које предстоји", рекао је 24-годишњи Ђоковић.

Нови број један на АТП листи истакао је да пут до врха "није био лак".

"Ово је успех који вас тера да се вратите у детињство и сетите кроз шта сте све прошли да бисте дошли дотле. Није био лак пут. Сви знамо за ситуацију у Србији, ратове и бомбардовање. То су тешки услови да се постане тениски професионалац, а тенис је сада један од најпопуларнијих спортова у земљи", казао је Ђоковић.

Он је навео да је "тешка ситуација можда била несто што је свима помогло". Ђоковић је оценио да је освајањем Вимблдона "успео да оствари животни циљ".

"Успео сам да остварим животни циљ, а све се догодило у три дана. Ово су најбољи дани моје тениске каријере. За овакве дане сам тренирао и био посвећен. Сваки спортиста жели и очекује да буде број један. То вам даје огромну мотивацију и када то коначно остварите осећај је невероватан", сматра српски тенисер.

Трофеј Вимблдона је 26. у каријери Новака Ђоковића, који каже да "не жели сада да стане".

"Желим још Вимблдона и још трофеја. За ово сам рођен. Желим да будем тениски шампион и нећу сада да станем", поручио је он.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи