Читај ми!

Ана и Новак без милости

Ана и Ноле иду ка врху. Ана Ивановић и Новак Ђоковић су поново демонстрирали врхунски тенис у Вимблдону, па су с лакоћом изборили пласман у треће коло најпрестижнијег светског турнира. Ивановић је за непун сат игре декласирала Гркињу Елени Данилиду (6:3, 6:0), док је Ђоковић рутински у три сета одрадио посао против Јужноафриканца Кевина Андерсона (6:3, 6:4, 6:2).

Обоје су задовољни игром коју су показали у прва два кола. То им улива додатно самопоуздање пред наставак такмичења. Предстоје озбиљнији противници.

"Заиста сам презадовољна. Играла сам добро и у првом колу против Один и данас против Данилиду, па верујем да ћу овим победама свакако ојачати самопоуздање. Надам се да ћу наставити у истом ритму", изјавила је Ивановић.

Српска тенисерка је оценила да почетак сусрета против Гркиње није није био добар, али да је у наставку играла знатно сигурније.

"Лошем почетку можда је допринео нешто јачи ветар, међутим, успела сам да се прилагодим у наставку. Играла сам све сигурније, ударала снажније, па сам освојила 11 гемова заредом. Заиста сам срећна како сам одиграла данас", истакла је Ивановић, која ће у трећем колу играти против Чехиње Петре Цетковске.

Ђоковић је против Андерсона поново био импресиван, а његова победа ниједног тренутка није долазила у питање.

"Био сам добар у важним тренуцима и могу да будем потпуно задовољан игром у прва два кола овде у Вимблдону. Сконцентрисан сам на сваког противника, без обзира што у првих неколико кола играм против слабије рангираних тенисера. Желим да наставим тако", истакао је српски ас, који је у Вимблдону до сада два пута стигао до полуфинала.

Ђоковић је напоменуо да том престижном турниру ове године другачије приступа.
"Знам да сада могу пођеднако добро да играм и на травнатој подлози. Верујем у себе, што је веома важно, ментално сам јак, а томе је свакако допринела моја победничкла серија од почетка сезоне. Дефинитивно, на овогодишњем Вимблдону имам другачији приступ него раније. Данас сам поново играо добро и нема разлога да не наставим тако, фокусиран само на наредног противника", рекао је други тенисер света.

"Моје самопоуздање је на веома високом нивоу и то ми олакшава да корак по корак идем напред", поручио је Ђоковић, који ће у трећем колу играти против Кипранина Маркоса Багдатиса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи