Читај ми!

Новак почистио Андерсона

Без већих проблема Новак Ђоковић се пласирао у треће коло Вимблдона. Српски тенисер је за мање од два сата савладао Јужноафриканца Кевина Андерсона са 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:2. Новак ће се у наредном колу састати сa Кипранином Маркосом Багдатисом.

Новак Ђоковић дошао је и до друге победе на овогодишњем Вимблдону. Јужноафриканац Кевин Андерсон нови је тенисер који је поклекао пред другим рекетом света. У мечу који је трајао сат и 55 минута, Андерсон је само на тренутке пружао јак отпор најбољем Ђоковићу.

Српски тенисер је фуриозно почео меч и после 15 минута игре водио је са 5:0 у гемовима. У тим тренуцима Ђоковић се опушта, и губи наредна три гема, један на свој сервис.

Ипак, Ноле није дозволио да пад концентрације угрози питање победника у првом сету, па користи први наредни гем на свој сервис и после 30 минута завршава посао у овом делу игре са 6:3.

Андерсон, који се после почетне нервозе скроз пробудио, правио је проблеме Ђоковићу на почетку другог сета. Јужноафрички тенисер је без проблема освајао гемове на свој сервис, док је све јаче нападао и сервис Ђоковића.

Прву шансу да узме сервис противнику Ђоковић је имао у петом гему при резултату 2:2, али тада није искористио брејк лопту.

Ипак, пропуштену прилику Новак је надокнадио већ код наредног сервис гема Андерсона, када је брзо дошао до три брејк лопте, од којих је искористио прву и повео са 4:3. До краја српски тенисер је, после 41 минута, рутинском игром освојио други сет резултатом 6:4.

У последњем сету, Новак је противнику допустио да освоји само два гема, али тај део игре је трајао исто колико и претходни. Српски тенисер је одмах на старту направио брејк, пропустио је једну прилику да то уради у петом гему, а онда је поновио у осмом, када је повео са 5:2.

Међутим Андерсон је правио проблеме на Новаков сервис, па је у два гема пропуштао прилике да направи брејк и врати неизвесност у меч. Прво се то десило при вођству српског тенисера од 3:2, када је Јужноафриканац пропустио три брејк лопте, две везане.

Нову прилику Андерсон је имао и у последњем, осмом гему, при вођству од 5:2 за Ђоковића, али српски тенисер је и тада успео да спаси брејк лопту, освоји гем и сет резултатом 6:2.

Српски тенисер се тако пласирао у треће коло Вимблдона, а за осмину финала бориће се са Маркосом Багдатисом, које је био бољи од Италијана Андреаса Сепија са 3:0 (6:4, 7:6, 7:5) .

Багдатис је са 3:0 у сетовима (6:4, 7:6, 7:5) победио Андреаса Сепија из Италије и предстоји му дуел са Ђоковићем, који је у 2. колу био бољи од Кевина Андерсона из Јужне Африке.

Кипранин је 30. на АТП листи, а против Ђоковића је играо четири меча и сва четири изгубио.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи