Читај ми!

Јанко предао финале

Јанко Типсаревић није успео да освоји прву тутулу на АТП турниру у каријери у Истбурну, пошто је у финалу, због повреде предао меч Андреасу Сепију код резулата 7:6 (7:5), 3:6 и вођства Италијана од 5:3 у трећем сету.

Иако је српски тенисер после изједначења у сетовима инсистираио да се меч због сумрака одложи за недељу, судија то није дозволио.

Киша је међутим, код вођства Италијана од 4:0 у трећем сету и изјеначеног резултата у петом гему 30:30, натерала главног арбитра да за петанестак минута прекине финале, али је по повратку играча на терен било јасно да су услови за игру на ивици регуларности.

Ипак, судија је одлучио да се финале данас одигра по сваку цену.

То је изгледа дало крила нашем тенисеру који је нанизао три гема, и смањио на 4:3, очигледно надахнут жељом да докаже да ни ветар, ни киша, ни спорне одлуке судија, не могу да га спрече у походу на прву титулу у каријери. Уследила је, међутим, болна повреда колена нашег тенисера приликом једног проклизавања на влажној подлози, али ни после три минута медицинског тајм аута - меч није прекинут.

Мрак је већ увелико "овладао" тереном, али је судија био неумољикив и меч је настављен. Типсаревић, очигледно, више није био способан за игру, једва се кретао по терену и потоми изгубио свој сервис (5:3), да би у следећем гему предао меч.

Јанко се пласирао у финале турнира победивши данас Јапанца Кеија Нишикорија са 6:2, 6:4.

Типсаревићу је ово било четврто финале АТП турнира у каријери. Српски тенисер претходно је поражен у Москви 2009, у Хертогенбошу 2010. и у Делреј Бичу ове године.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи