Читај ми!

Федерер и Надал фаворити

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић сматра да су Шпанац Рафаел Надал и Швајцарац Роџер Федерер фаворити за освајање титуле на предстојећем грен слем турниру у Вимблдиону. Први рекет Србије играће у првом колу Вимблдона, који се игра од 20. јуна до 3. јула, против Француза Жеремија Шардија.

"Што се Вимблдона тиче, нема никакве дилеме да су Надал и Федерер први фавороти, пре свега због чињенице да већ неколико година доминирају на травнатој подлози", рекао је Ђоковић који ће бити у половини жреба са Федерером.

Други тенисер света је напоменуо да је Федерер освојио највише грен слем титула, док је Надал "освојио све што се да освојити - од олимпијског злата до Дејвис куп салатаре"

Ђоковић никада у каријери није освојио титулу на травнатој подлози, али верује да би тај "сушни" период могао да прекине на овогодишњем издању Вимблдона.

"Осећам се добро и физички и ментално. Изузетну мотивацију за Вимблдон даје ми претекли период од шест месеци који је био као из снова", рекао је Новак који је фантастичном серијом од 41 узастопне победе, прекинуте у полуфиналу Ролан Гароса, засенио тениски свет. Ђоковић је истакао да није желео да игра на припремном Квинс турниру у Лондону, како би се одморио за велики изазов који га очекује на Вимблдону.

"Играо сам довољно припремних мечева у последњих неколико дана, укључујући и егзибицију у Стоук Парку", рекао је Ђоковић. Двоструки победник Отвореног првенства Аустралије и освајач седам АТП тунира од почетка године, истакао је да је за њега Вимблдон најважнији турнир.

"Једва чекам да почне", рекао је. Први рекет Србије је, ипак, напоменуо да је изузетно тешко прећи са најспорије на најбржу подлогу у року од свега неколико дана.

"Покушао сам у прошлости да побољшам своју игру на трави, па сам чак ангажовао и Марка Вудфорда, али ми ни то није помогло". Српски тенисер је нагласио да неће мењати ништа у својој игри са основне линије, али ће зато користити сваку прилку да излази на мрежу и поентира. "Трава је савршена подлога за тај начин игре", рекао је Новак.

Први тенисер Србије је напоменуо да га пораз против Федерера у полуфиналу Ролан Гароса нимало није уздрмао.

"Био је то меч од великог значаја, али једноставно, тог дана је с друге сране мреже био бољи играч", рекао је Дјоковић коментаришући пораз од Федерера.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи