Читај ми!

Познати противници на старту Вимблдона

Жреб је одлучио, у првом колу Вимблдона Новак Ђоковић састаће се са Жеремијем Шардијем, Виктор Троицки први меч игра против Аргентинца Гонзалеса, док ће противник Типсаревићу бити Иво Карловић. Код девојака, Јелена Јанковић на старту игра против Шпањолке Мартинесове, Ану чека Американка Мелани Оудин, а Бојана се састаје са Симоном Халеп.

Жреб за Вимблдон није имао милости према другом тенисеру света Новаку Ђоковићу. Први Нолетов противник на овом гренд слему биће незгодни Жереми Шарди. Слично као на Ролан Гаросу, у Нолетовом делу жреба налази се Роџер Федерер, док се у делу костура где је Рафаел Надал налази Енди Мареј.

Виктор Троицки одређен је као 13. носилац и на почетку ће играти против Аргентинца Максима Гонзалеса. Најтежи посао ипак имаће Јанко Типсаревић, који је постављен за 23. носиоца. Он ће у првом колу играти против Хрвата Иве Карловића.

Први рекет света, Рафаел Надал на почетку Вимблдона игра против Мајкла Росела, док ће противник Роџеру Федереру бити Михаил Кукушин. Четврти тенисер света Енди Мареј на почетку турнира одмериће снаге са Хименом Травером.

Најзанимљивији пар првог кола ипак ће бити Џон Иснер и Николас Маи. Ова два тенисера су прошле године играли невероватних 11 сати, а пети сет је завршен невероватним резултатом 70:68.

Енди Мареј је поручио на Твитеру да је добро да се ово двоје тенисера састају у првом колу и да их треба одмах ставити на централни терен.

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић такмичење на Вимблдону почиње против Марије Хосе Санчес Мартинес из Шпаније, Ану чека Американка Мелани Оудин, а Бојана се састаје са Румунком Симоном Халеп.

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић у полуфиналу би могла да се састане са другом тенисерком света Рускињом Вером Звонарјовом.

У другом делу жреба је Ана Ивановић, која у првом колу игра против Американке Мелани Оудин, док јој је у четвртфиналу могућа противница Серена Вилијемс, а у полуфиналу прва играчица на WТА листи Данкиња Каролина Вознијацки.

Бојана Јовановски на старту игра против Румунке Симоне Халеп, док јој је већ у другом колу потенцијална противница млађа сестра Вилијемс.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи