Читај ми!

Ана без финала

Ана Ивановић није успела да се пласира у финале тениског турнира у Бирмингему. Словакиња Данијеа Хантуха савладала је нашу тенисерку са 2:1, по сетовима 6:7, 6:3, 6:2. Словачка тенисерка ће у борби за титулу у недељу играти са победницом другог полуфинала у којем се састају Кинескиња Шуај Пенг и Немица Сабине Лисицки.

Бивша прва тенисерка света поклекла је на корак пред првим овогодишњим финалом, јер је против себе имала изузетно расположену противницу коју није омела ни почетна предност Српкиње од 1:0 у сетовима.

Хантухова је овом победом смањила вођство Ивановић у међусобним дуелима на 3:2.

Почетак меча није наговештавао да ће крај убедљиво припасти Словакињи.

Ана Ивановић је на старту изгубила свој сервис, али је одмах снажно узвратила и изједначила, а затим везала три гема за вођство од 4.1. У тренутку када је Ивановићева на сервис Словакиње водила са 40:0 и била на корак од предности од 5:1, Хантухова је направила преокрет и започела повратак у сет, смањивши на 4:2. Словакиња је на таласу претходно освојеног гема напала сервис Ивановићеве,. која је направила три дупле грешке и претрпела брејк (4:3), изгубивши и наредни на сервис Хантухове (4.4). Ивановић је потом повела на свој сервис (5:4), да би се у десетом гему распламсала борба за сваки поен. Хантухова је грчевито бранила свој сервис од Ивановић, која је имала две сет лопте, али на крају није успела да их искористи (5:5). Наша тенисерка је с тешком муком добила наредни гем (6:5), да би Хантухова својим сервисом увела сет у тај брејк који је Ивановић добила форсирајући бекхенд противнице - 7:2.

У наредном сету Ивановић је константно вршила пристисак на сервис Хантухове - у првом, трећем и петом гему, али је Словакиња успевала да се одбрани, да би у осмом гему дошла до брејка, којег је "оверила" својим сервисом и изједначила у сетовима.

Почетак трећег сета припао је српској тенисерки (1:0), али је тада због кисе меч прекинут на неких 40-ак минута.

По повратку на терен, било је очигледно да је пауза више пријала Хантуховој, која је у петом гему искористила брејк шансу, а затим доминирала до краја меча.

Хантухова ће се у финалу састати са победницом другог полуфиналног дуела који се игра између Кинескиње Шуај Пенг и Немице Сабине ЛИсицки.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи