Читај ми!

Виктор испустио Мареја и четвртфинале

Окршај Ендија Мареја и Виктора Троицког није могао да се заврши у једном дану. После три сата немилосрдне борбе, при резултату 2:2, због мрака је прекинут окршај два тениска ратника. Виктор у последњем сету сервирао за победу на 5:2, али испустио прилику и изгубио одлучујући део меча са 5:7. Мареј изборио пролаз међу најбољих осам на турниру.

Троицки и Мареј морали су и другог дана на терен. Српски тенисер је у понедељак имао предност од 2:0 у сетовима, али се упорни Мареј вратио на 2:2. Пети, одлучујући сет трајао је 66 минута, у којима Виктор Троицки, на жалост, није успео да обезбеди прво гренд слем четвртфинале у каријери.

Меч је добро почео за Троицког, који је лако дошао до велике предности и чинило се да ће брзо завршити посао. Ипак, како је време одмицало, уместо да на терену гледамо све уморнијег Мареја и све сигурнијег Виктора, десило се обрнуто. Шкот као да се тек тад пробудио, храмање је нестало, није било ни умора на његовом лицу, а на терену је деловао много сигурније.

На другој страни српски тенисер је изгубио самопоуздање, играо је нервозније и пуно је грешио, што га је коштало два изгубљена сета. Трећи и четврти сет Мареј је добио резултатом 6:3, 6:2 и тако изједначио на 2:2.

Можда је прекид због мрака боље дошао српском тенисеру, коме у тим тренуцима ништа није полазило за руком.

Први поен последњег сета почео је дугом разменом удараца (37) и најавили су да ће стрпљиво чекати грешку противника и одлучити се да што мање ризикују. Мареј је деловао много спремније у односу на јучерашњи почетак борбе, што је доказало његово много боље кретање по терену.

Шести гем донео је крајње необичну ситуацију. Момак који скупља лоптице улетео је у терен на крају поена, који је Троицки завршио смечом. Ипак, поштујући правила, судија је поништио поен, што је видно потресло српског тенисера. На крају, Виктор је у истом гему одузео сервис Британцу и приближио се коначном тријумфу.

Мареј је у седмом гему био близу да одмах врати брејк, али одлична игра Троицког и грешке Шкота, у одлучујућим поенима, довеле су Виктора на само гем од првог четвртфинала гренд слема у каријери.

Мареј је у осмом гему показао зашто је четврти играч на планети. У критичном тренутку је одузео сервис Троицком и вратио се у меч. Збуњени Троицки до краја није успео да спречи неминовно. Мареј је од 2:5 стигао до 7:5 и искуством и чистим квалитетом обезбедио четвртфинале и сусрет са Челом.

Број коментара 87

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи