Читај ми!

Ноле у полуфиналу, Фоњини предао

До новог финала гренд слема, Новак Ђоковић има још само једну препреку. Противник српског тенисера у четвртфиналу, Фабио Фоњини, исцрпљен после меча са Монтањесом, предао је меч због повреде.

До полуфинала Ролан Гароса, Новак Ђоковић је стигао без борбе, пошто је Италијан Фабио Фоњини предао меч због исцрпљености и повреде. Иако има 44 победе од почетка сезоне, Новак је још увек једну победу далеко од рекорда Џона Мекенроа, пошто је два меча добио без борбе.

Фоњини је после маратонског дуела са Монтањесом исцрпљен и повређен и одустао је од меча са српским тенисером.

"Ово је била најтежа одлука коју сам икада донео. Ово је мој први гренд слем", рекао је Фоњини, први Италијан који се пласирао у полуфинале Ролан Гароса још од Ренца Форлана 1995. године.

"Прошле ноћи сам плакао. После терапије сам одлучио да предам меч. Још једном сам ишао на скенер јутрос и знали смо да би, уколико изађем на терен, само погоршао повреду. Али, такав је спорт. Такав је тенис", рекао је Фоњини на конференцији за новинаре.

Новак ће своју 42. победу морати да узме у полуфиналу Ролан Гароса. Нажалост неизлазак Фоњинија на мегдан Новаку неће ући у коначан збир тријумфа. Уколико би се рачунали предати мечеви, Ђоковић би већ сад имао 43 победе, јер је осим Фоњинија, меч српском тенисеру предао и Јанко Типсаревић у Београду.

Број коментара 128

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи