Читај ми!

Освајање Париза, 6. дан

Занимљив дан је пред нама. На терен излазе Јелена, Јанко и Новак. Наши тенисери се уздају у своју снагу, иако излазе на мегдан одличним тенисерима. Одличне игре у прва два кола улиле су додатно самопоуздање нашим тенисерима. Директан пренос мечева је на програмима РТС-а. Интернет портал уживо ће пратити кретање резултата.

Нада да све троје могу да се домогну трећег кола не јењава. Вероватно најтежи посао имаће Јанко Типсаревић који излази на мегдан Швајцарцу Роџеру Федереру, Јелена ће у борби за треће коло играти против пријатељице Бетани Матек Санд. Свакако дерби трећег кола представља дуел Новака Ђоковића и Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.

Прва на терен требало би да изађе Јелена Јанковић. Она се састаје са Американком Бетани Матек Сандс. Велике пријатељице ван терена до сада су играле три пута, а Бетани води са 2:1. Занимљиво је да су сва три меча решена у три сета, а последњи пут је славила наша тенисерка у Риму прошле године резултатом 6:3, 3:6, 6:1.

Меч је други на терену број 2, и требало би да почне око 12.30. Директан пренос је на нашем Другом програму. Пре тог меча игра се на истом терену женски дубл - Арвана Резаи и Мирјана Лучић против Саре Ернани и Роберте Винчи.

Може ли Јанкова смиреност и хладнокрвност да "изнервира" Федерера и натера га на грешке. У мечу трећег кола наш Јанко Типсаревић игра против великог Швајцарца Роџера Федерера. Наш тенисер је у узлазној форми игра све боље. Да ли је то довољно да се савлада Федерер. Њих двојица до сада су се састајали три пута. У свим мечевима славио је Швајцарац.

Сусрет Јанка и Роџера је други на терену "Сузан Леглен". Почиње око 13 часова, а директан пренос је на нашем Првом програму. Пре овог меча игра се женски сингл између Шуи Пенг из Кине и Италијанке Франческе Скјавоне.

Новак Ђоковић свој поход на прво место на свету наставља против Аргентинца Хуана Мартина дел Потра. До сада, Новак има стопостотни учинак у дуелима са Аргентинцем, а састајали су се три пута. Последњи пут играли су 2009. године у четвртфиналу Рима, а наш тенисер је славио са 6:3, 6:4.

Овај меч је последњи на централном терену "Сузан Леглен" и почиње око 17 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму. Пре овог меча играју:
Женски сингл:
Хисела Дулко (Арг) - Саманта Стоурс (Аус)
Марион Бартоли (Фра) - Јулија Гергеш (Нем)
Мушки синг:
Станислас Варвинка (Шва) - Жо Вилфрид Тсонга (Фра)

РТС дан - сатница:

10.00 Преглед дана - РТС-2
10.45 Тријумфална капија - РТС-2

11.00 Шуи Пенг (Кин) - Франческа Скијавоне (Ита) - РТС-2

око 12.30 Јелена Јанковић - Бетани Матек Сандс (САД)
око 13.00 Јанко Типсаревић - Роџер Федерер (Шва) - РТС-1

око 17.00 Новак Ђоковић - Хуан Мартин дел Потро (Арг) - РТС-2

21.45 Тријумфална капија - РТС-2.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи