Читај ми!

Час тениса у Паризу

Ђоковић јури прилику да се попне на врх тениског света. Првог противника, Де Бакера, у првом мечу на Ролан Гаросу самлео је за сат и по времена са 3:0, по сетовима 6:2, 6:1, 6:3.

Новак је до другог кола дошао са само шест изгубљених гемова. Од почетка меча је наметнуо свој темпо и свој начин игре за који Де Бакер није имао решење.

Ђоковићу је ово 38. узастопна победа у овој сезони и 40. у низу. У наредном колу, састаће се са победником дуела између Француза Беноа Переа и Румуна Виктора Хенескуа.

Ђоковић је убедљиво и уз минималан утрошак снаге почео други годишњи гренд слем турнир. Други рекет света је свежином, али и играчкиом рутином, доминирао, користећи таман толико енергије колико му је потребно.

Меч је отворио са убедљивих 3:0 уз брејк у другом гему, чиме је противнику одмах ставио до знања да намерава да меч брзо приведе крају.

Бекер је покушавао да пронађе начин како би остао у игри за друго коло, али га је сваким новим ударцем Ђоковић удаљавао од тог циља.

Ђоковић је први сет завршио још једним брејком (6:2), а онда је у другом сету скоро репризирао први, будући да је за двадесетак минута повео са 5:0, допустивши противнику да освоји само један гем на свој сервис (5:1).

Ђоковић је на старту трећег сета одмах одузео сервис  Холанђанину, чиме му је практично угасио сваку наду за евентуални преокрет.

Наш тенисер је потом рутински "кормиларио" дуелом и у деветом гему искористио другу од три меч лопте.   

"Притисак је увек присутан. Знам да људи много очекују од мене због низа победа који имам. Задовољан сам како решавам ствари на терену и ван њега. Ја не бројим победе", рекао је Ђоковић.

"Задовољан сам наступом у првом колу, био сам опрезан, јер знам да је Де Бакер опасан на шљаци. Добро сам сервирао, играо сам агресивно, користио сам сваку прилику и контролисао меч", додао је српски тенисер, који је јуче прославио 24. рођендан.

Ђоковић би у финалу могао да се састане са Рафаелом Надалом, а ако то учини преузеће прво место на АТП листи од Шпанца, без обзира на резултат.

"Дошао сам на Ролан Гарос са три освојене титуле на шљаци, победио сам најбољег играча свих времена на тој подлози и то ми је велики мотив, који покушавам да искористим на терену", рекао је Ђоковић.