Надал и Федерер у финалу

Шпански тенисер Рафаел Надал први је финалиста АТП турнира у Мадриду, пошто је у полуфиналу савладао земљака Николаса Алмагра резултатом 4:6, 6:2, 6:2. Швајцарац Роџер Федерер је у полуфиналу савладао Шпанаца Давид Ферер са 2:1 (7:5, 3:6, 6:3).

Први сет није наговештавао победу Надала. Алмагро је контролисао игру, Надал је све више грешио и бивао све нервознији. Алмагро сасвим заслужено осваја први сет са 6:4.

После губитка сета Надал се "буди". Диктира темпо, лети по терену и осваја поене. Оба сета решава у своју корист идентичним резултатом - 6:2.

У другом полуфиналу виђена је велика борба. Шпанац Ферер ношен публиком успео је да се достојно супротстави великом Швајцарцу.

У првом сету водила се велика борба. Оба тенисера су "држала" свој сервис. У одлучујућим тренутцима Фереру је понестало концентрације, што Швајцарац користи и брави брејк за коначних 7:5 у првом сету.

Други сет Ферер је почео још силовитије. После велике борбе успева да направи брејк. Федерер показује знаке нервозе, што је било довољно да Шпанац мирно приведе сет крају - 6:3.

Када се очекивало да је на помолу Шпанско финале, Федерер се разгоропадио. Максимално сконцентрисан уз неколико "немогућих" лопти сломио је Ферера и решио меч у своју корист - 6:3 у трећем сету.

На реду је велико финале, после 12 месеци у финалу се састају Рафаел Надал и Роџер Федерер. Надал је непобедив ове године. Да ли је федерер једини који може да скине "скалп" краљу шљаке. Финале је на програму у недељу. 

Титулу на турниру брани Роџер Федерер.

Турнир у Мадриду игра се за наградни фонд од 2,8 милиона евра.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи