Русија и Србија морају да сарађују

Некадашњи први тенисер света Рус Марат Сафин промотер другог АТП турнира "Србија опен" у Београду изјавио је да Новака Ђоковића сматра најзначајнијим покретачем развоја тениса у Србији.

"Из великог поштовања према породици Ђоковић, директору турнира Горану Ђоковићу, а нарочито према Новаку, прихватио сам улогу промотера", изјавио је Сафин на конференцији за новинаре одржаној у "плавом возу" крај терена СРЦ Милан Гале Мушкатировић.

Двоструки победник гренд слем турнира истакао је да најбољи српски тенисер у себи има спојене све квалитете који га чине не само сјајним спортистом, већ и великим човеком.

"Познајем Новака од његових малих ногу. На Отвореном првенству Аустралије пре неколико година приметио сам његову посвећеност спорту, његов оптимизам и позитивну енергију коју шири. Знао сам да ће тај изванредно талентовани момак једног дана бити велики ас", изјавио је Сафин.

Руски тенисер је нагласио да ће по узору на тениски комплекс у Београду ускоро почети у Русији да гради сличан објекат.

"Дошао сам овде да научим како се прави велики турнир", додао је Сафин.

Један од највећих руских тенисера икада напоменуо је да ће наставити да ради на даљем унапређењу сарадње руског и српског тениса.

"Желео бих да се остваримо чврсту сарадњу, која подразумева међусобну помоћ, размену стручњака и свеукупни развој тог спорта у нашим земљама", истакао је Сафин, који је тренутно на функцији потпредседника Руске тениске федерације, а ускоро ће се кандидовати и за потпредседника Олимпијског комитета Русије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи