Јелена у финалу Рима

Јелене Јанковић је у два дана победила обе сестре Вилијемс.У борби за финале, била је боља од Серене са 2:1, по сетовима 6:4, 3:6, 6:7.Финални меч почиње у 16 часова.

У маратонском дуелу, пуном преокрета и изванредно одиграних поена, Јанковићева је у трећем сету успела да направи истински подвиг и да спаси готово већ изгубљени меч.

Вилијемсова је водила са 5:4 и 6:5 и два пута сервирала за победу, али је оба пута Јанковићева успевала да јој одузме сервис и на крају уђе у тај брејк.

У "тениском рулету" Американка је са два некоректна потеза покушала да деконцентрише нашу тенисерку и стекла је преност већ у првом поену, када је направила мини-брејк.

Јелена је, међутим, све издржала. Дочекала је своју шансу у финишу и са три узастопно освојена поена решила меч у своју корист.

Јанковић ће у финалу играти против победнице другог полуфинала у коме Ана Ивановић игра против Шпањолке Хосе Марије Санчес Мартинес.

На почетку меча обе тенисерке су биле веома нервозне, па су на старту виђена четири везана брејка. Ту серију је прекинула Вилијемсова, која је у петом гему успела да освоји гем на свој сервис, да би тај део игре решила у десетом гему, када је трећи пут направила брејк.

Други сет потпуно је припао најбољиј српској тенисерки. Јанковићева је диктирала убитачан темпо и низала поене, а врхунац такве игре био је седми гем, када Серена на свој сервис није освојила ниједан поен. Изједначење у мечу Јанковићева је "оверила" још једним брејком у деветом гему.

Вилијемсова је на почетку трећег сета успела да направи брејк, а у трећем гему српска тенисерка је спасила три везане брејк лопте, а потом у наредном вратила брејк и изједначила на 2:2.

Након што је у седмом гему пети пут одузела сервис нашој тенисерки, Вилијемс је код вођства од 5:4 сервирала за меч, али је јелена Јанковић још једном успела да узврати и да изједначи на 5:5.

Права драма је, међутим, тек уследила. Вилијемсова је шестим брејком повела са 6:5 и други пут сервирала за меч, али је Јелена још једном успела да се врати "из мртвих". На сервис противнице повела је са 40:0, Серена је то успела да стигне, али је Српкиња освојила наредна два поена и изборила тај-брејк.

После два сата и 45 минута трилер је ипак добила Јанковићева и тако постала седма тенисерка која је на истом турниру савладала обе сестре Вилијемс.

Пласманом у финале, Јелена Јанковић се пробила на четврто место WТА листе.

Број коментара 140

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи