Виктор без полуфинала

Виктор Троицки није успео да се пласира у полуфинале Србија опена пошто је са 2:1 изгубио од Станисласа Вавринке. Резултат по сетовима гласио је 5:7, 7:6, 6:7.

Троицки, који је постављен за шестог носиоца у четвртфиналу изгубио је од четвртог носиоца, Швајцарца Станисласа Вавринке са 7:5, 6:7 (3:7), 7:6 (8:6).

Прави двобој на сунцу трајао је три часа и 18 минута и предсртавља рекорд у дужини мечева који су до сада одиграни на Србија опену. Дуел је протекао у знаку рововске борбе, која се одвијала углавном са основне линије, а једини брејк у мечу припао је Вавринки у првом сету и донео му вођство од 1:0.

Други сет се није разликовао од почетног, с тим што је Троицки покушао да се супротстави чврстом Вавринкином сервису скраћеним лоптама. Српском тенисеру је у неколико махова и пошло за руком да на тај начин надмудри Швајцарца, тако да је други сет ушао у тај-брејк у којем је Троицки био успешнији.

У одлучујућем трећем сету оба противника ни за педаљ нису одступила од првобитне тактике, што је на крају поново проузроковало пат позицију, односно тај-брејк.

Троицки је на свој сервис дошао до две меч лопте, односно предности од 6:4, али Вавринка није поклекао ни пред налетима ривала, ни пред здушним навијањем домаће публике. Спасао је прво једну, па другу меч лопту, да би на свој сервис дошао до прве прилике да освоји меч, што му је одмах и пошло за руком.

У полуфиналу Србија опена Вавринка ће играти против Американца Џона Изнера, који је савладао Француза Ришара Гаскеа са 2:6, 7:6 (8:6), 6:3.

Од 20.00 часова у четвртини финала састају се Филип Крајиновић и најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић. Директан пренос тог дуела гледајте на нашем Другом програму.

У преосталом четвртфиналу Сем Квери (САД) игра против Игор Андрејева.

.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи