Енан у финалу Штутгарта

Белгијска тенисерка Жистин Енан први је финалиста WТА турнира у Штутгарту, пошто је данас у првом полуфиналу савладала Израелку Шахар Пер са 6:3, 6:2 после једног часа и 14 минута игре.

Белгијанки је то трећи пласман у финале једног турнира од када се у јануару вратила тенису.

Енан ће покушати да освоји прву титулу ове године против Саманте Стосур из Аустралије, која је победила Рускињу Ану Лапушченкову са 2:0.

Израелска тенисерка данас није добила "поклон" за свој 23. рођендан од бивше играчице број један.

"Имала сам много шанси, али Жистин је играла веома агресивно. Срећна сам и изашла сам са позитивним мислима из меча. То што сам изгубила не значи да немам добар рођендан", рекла је Пер.

Енен је играла у финалу турнира у Бризбејну и на Отвореном првенству Аустралије у јануару и то су били први њени турнири после паузе од 18 месеци. Белгијанка је победила у Штутгарту 2007, а играла у финалима 2001. и 2003. године. Сада је добила "вајлд карту".

"Правила сам грешке, али сам била довољно добра данас. Морам да задржим агресивност, јер тако је моја игра много боља. Сјајно је играти тенис овде и бити поново у финалу. Надам се да ћу тако наставити", рекла је Енен.

Белгијска тенисерка је играла са лонгетом на малом прсту леве руке.

"Надам се да ћу освојити прву титулу. То би било фантастично. Надам се да ће ми шљака помоћи", рекла је она.

Турнир у Штутгарту игра се за наградни фонд од 700.000 долара.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи