Доминик Тим окончао тениску каријеру

Аустријски тенисер Доминик Тим поразом у првом колу АТП турнира у Бечу завршио је играчку каријеру.

Доминик Тим окончао тениску каријеру Доминик Тим окончао тениску каријеру

Тим је на почетком године најавио да ће му 2024. година бити последња на туру, а у родној Аустрији се опростио од професионалног играња тениса.

Тим поводом, уприличена му је свечаност у "Бечкој градској дворани" где је 2019. године освојио овај турнир.

Аустријанац је у последњем мечу у каријери, у првом колу Беча, поражен од Италијана Лучана Дардерија резултатом 2:0, по сетовима 7:6, 6:2.

Тим је каријеру окончао са 17 АТП титула, укључујући и једну из мастерс 1000 серије у Индијан Велсу. Играо је четири пута у финалу гренд слем турнира - два пута на Ролан Гаросу, по једном на Аустралијан опену и Ју-Ес опену. У Њујорку је и освојио трофеј 2020. године.

Најбољи пласман Доминика Тима био је треће место на АТП листи, а направио је и подвиге тријумфима над играчима који су чинили такозвану "велику тројку" - Ђоковић, Надал, Федерер.

Тим је некада називан и "принцем шљаке", али је последњих година имао проблеме са повредама, понајвише с ручним зглобом.

Подсетимо, Тим је рођен 3. септембра 1993. године у Винер Нојштату. Тенис је почео да игра са 6 година. Према властитом признању, током одрастања тениски идоли били су му сународници Штефан Коубек и Јирген Мелцер. Тим је током каријере био познат по форхенд ударацу, а омиљена подлога била му је шљака. Професионалну каријеру започео је 2011. године.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи