Синер изборио финале у Шангају и прво место на АТП листи до краја године

Италијански тенисер Јаник Синер пласирао се у финале мастерса у Шангају, пошто је у полуфиналу савладао Чеха Томаса Махача са 2:0 у сетовима (6:4, 7:5).

Синер изборио финале у Шангају и прво место на АТП листи до краја године Синер изборио финале у Шангају и прво место на АТП листи до краја године

На четвртом турниру заредом Јаник Синер је стигао до финала. Освојио је мастерс у Синсинатију и Ју-Ес опен, потом у мечу за титулу у Пекингу изгубио од Карлоса Алкараза, а за седми трофеј ове сезоне бориће се у Шангају против Новака Ђоковића.

Није Синер био спектакуларан у полуфиналу против Томаса Махача, тренутно 33. играча света, али је пружио на терену таман колико му је било потребно да савлада Чеха и обезбеди пласман у финале.

Махач је амбициозно меч отворио брејком, повео је са 2:0, али је дозволио Синеру да брзо врати један, а при резултату 5:4 узме и други, вредан вођства од 1:0 у сетовима.

У другом сету тенисери су дуго чували свој сервис. Није било шанси за брејк све до деветог гема, када је Махач изборио две, али захваљујући добрим Синеровим сервисима није ни био у прилици да их искористи.

Кад није успео да стекне предност, поново је Махач почео да греши у кључним моментима. Морао је при резултату 6:5 да сервира за останак у мечу, па је попустио под притиском и дозволио Синеру да брејком овери пласман у финале.

Осим још једне прилике да освоји пехар, Синер је победом осигурао прво место на АТП листи до краја 2024. године.

 

субота, 12. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи