Читај ми!

Ђоковић против Меншика за полуфинале у Шангају

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић састаће се са Чехом Јакубом Меншиком у четвртфиналу мастерса у Шангају. Меч почиње у 12.30, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против Меншика за полуфинале у Шангају Ђоковић против Меншика за полуфинале у Шангају

Након првог кола у којем се мучио са Микелсеном, четврти рекет света је без много проблема победио у наредна два дуела и домогао се четвртфинала.

Прво је допустио само три гема Коболију, а мало боље је прошао Сафијулин који ни у једном тренутку није успео да угрози српског тенисера.

Ђоковић је изјавио да тренутно игра најбољи тенис од олимпијског турнира и да се нада да ће успети да одржи континуитет добрих игара.

Следећи противник биће му Чех Јакуб Меншик који је у осмини финала у три сета победио Григора Димитрова.

Претходно је редом побеђивао Мартинеза, Рубљова и Шевченка, а сваки меч је отишао у трећи сет.

Испуњење Меншикових снова

Меншик је 65. играч света, а најбољи успех му је 64. место на ком се налазио у августу ове године. Чех има 19 година и тренутно је најмлађи играч међу првих 100 на АТП листи.

У каријери до сада није освојио ниједан трофеј, а највећи успех му је пласман у финале турнира у Катару почетком године у коме је поражен од Карена Хачанова.

Меншик је такође добио прилику да заигра против свог идола, с обзиром на то да му је Ђоковић омиљени тенисер.

Тенисом је почео да се бави са пет година, превасходно јер му је терен био близу куће, те је често одлазио да гледа тренинге.

Омиљена подлога му је бетон, турнир Аустралијан опен, а ударац бекхенд паралела. 

Ђоковић у походу на 100. титулу у каријери

Новак Ђоковић први пут још од 2019. године учествује на мастерсу у Шангају, који је освојио четири пута, по чему му нема равног. Најбољи тенисер свих времена само пет пута је поражен у најмногољуднијем кинеском граду, док је забележио 35 победа.

Ђоковић је рекордер и по укупном броју пехара са турнира из АТП серије 1.000, пошто их је подигао округло 40. Покушаће у Кини да заокружи још један велики јубилеј и појури 100. титулу у каријери, чиме би постао тек трећи играч у историји "белог спорта" са троцифреним бројем трофеја. Више их имају само Роџер Федерер (103) и Џими Конорс (109).

Мада је и сам призано да му то није приоритет у овој фази каријере, Ђоковићев наступ у Шангају једна је од последњих прилика да поправи пласман у АТП трци и обезбеди место на Завршном турниру у Торину, где ће се средином новембра надметати осморица најуспешнијих тенисера године.

Осим олимпијског турнира у Паризу, који је и био први приоритет, Ђоковић током 2024. није освојио ниједну титулу, што му се није догодило још од 2005. године. Одиграо је само једно финале - на Вимблдону, где га је надиграо Карлос Алкараз.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи