Читај ми!

Ђоковић и Кецмановић донели предност Србији против Грчке: Хвала публици, фантастична атмосфера

Новак Ђоковић савладао је Јаниса Ксиласа са 2:0, по сетовима 6:0 и 6:1, удвостручивши на тај начин предност Србије против Грчке у борби за Светску групу Дејвис купа. У првом мечу Кецмановић је победио Таноса са 2:0.

Ђоковић није био милостив према 770. тенисеру света који је успео да освоји само један гем против четвртог тенисера света.

Српски тенисер је са три брејка у првом сету лако дошао до предности у сетовима. У другом  сету Ксилас је у шестом гему успео да дође до првог освојеног гема и одложи Ђоковићеву победу која је стигла у следећем гему.

Сваки добар Ђоковићев потез испратила је хала "Пионир" која је аплаузима и скандирањем подржала најбољег тенисера свих времена.

Раније је предност Србији против Грчке донео Миомир Кецмановић који је такође у два сета био бољи од Аристотелиса Таноса.

У недељу се прво игра дубл, за који су пријављени Хамад Међедовић и Новак Ђоковић, односно Петрос Циципас и Деметрис Азоидес, а тај меч на програму је од 13 часова.

Након парова, следе преостала два сингла. Према распореду, Ђоковић ће играти против Таноса, а Кецмановић са Ксиласом.

Репрезентација која прва дође до три победе пласираће се у Светску групу Дејвис купа за 2025. годину.

Ђоковић: Хвала свима, надам се да ћемо инспирисати децу да узму рекет у руке

Хвала што сте нам улепшали дан и донели срећу свима нама. Посебно бих се захвалио родитељима што су довели децу. То је најлепши призор за нас. Надам се да ће се сва деца и млади људи инспирисати да узму рекет у руке и представљају Србију, рекао је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић.

Србија после првог дана меча за останак у Светској групи води 2:0, а Ђоковић је нагласио да је срећан што је играо у "Пиониру" после седам година.

"Ова дворана је иначе храм кошарке, али ових седам дана је храм тениса. После седам година сам играо овде, било је фантастично, можда најбоља атмосфера икад, верујем и због тога што је први меч после олимпијског злата. Уживао сам, ту су била и моја деца. Позивам све да дођу и сутра, видећемо, што се мене тиче спреман сам за дубл", поручио је Ђоковић.

Кецмановић: Остао сам стабилан драго ми је што је публика дошла у великом броју

Кецмановић је на конференцији за медије изјавио да је успео да остане концентрисан и дође до победе против Таноса, и додао да му је драго што је публика дошла у великом броју.

"Било је тешко, нисам знао шта да очекујем, он је играо боље него што може, успео сам да останем стабилан и одиграм колико је потребно данас", рекао је Кецмановић.

Српски тенисер је поручио да су у Дејвис купу увек могућа изненађења.

"Каспер Руд је јуче изгубио од некога за кога и не знамо. У Краљеву сам рецимо изгубио од 200. играча, у Малаги сам добио двојицу из Топ 8", додао је Кецмановић.

Он је рекао да су се сви у тиму добро спремили за дуел са Грчком и да му је драго што је хала "Александар Николић" била одлично попуњена.

"Сад смо се добро спремили, Ђоковић је ту са нама, победили смо и настављамо даље. Нисам очекивао оволику подршку на мом мечу, драго ми је сто је публика дошла у оволиком броју", додао је Кецмановић.

Српски тенисер се осврнуо на подлогу за коју је рекао да није било проблема.

"Ова подлога је стандардна у Малаги, мој проблем је што нисам играо као на тренингу. У Краљеву смо играли на шљаци која није шљака", закључио је Кецмановић.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи