Читај ми!

Ђоковић и Руне у осмини финала Вимблдона - поклекли Данац тражи спас сезоне против Новака

Српски тенисер Новак Ђоковић у осмини финала Вимблдона игра против Данца Холгера Рунеа. Тај дуел је заказан као трећи на Централном терену и неће почети пре 18.00 часова. Директан пренос је на Другом програму РТС-а, а резултат и најважнија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић и Руне у осмини финала Вимблдона - поклекли Данац тражи спас сезоне против Новака Ђоковић и Руне у осмини финала Вимблдона - поклекли Данац тражи спас сезоне против Новака

Наставља се пут Новака Ђоковића до повратка на вимблдонски трон и дизање трофеја у Лондону по осми пут.

После "трофицфрених" на АТП ранг листи, Чеха Коприве и домаћег Фернлија, затим 44. на свету Аустралијанца Алексеја Попирина, следи сусрет са данским "вундеркиндом" у благом паду каријере.

Холгер Руне је претходног лета доспео до четвртог места АТП листе, да би годину дана касније пао на 15. позицију. Још увек врло млади дански тенисер налази се у деликатном периоду повратка међу топ 10. Ангажовање Бориса Бекера од октобра 2023. до фебруара текуће године није резултирало трофејима и резултатима, додуше јер је и Немац имао озбиљнијих приватних проблема као главни фокус.

Вратио се Руне сарадњи са Патриком Муратоглуом, чију је академију похађао у млађим категоријама. После "судара ега", како је то мајка Анеке описала, време је да се виде плодови рада у обнови сарадње.

Умало да Руне раније спакује кофере

Лаган тријумф над Корејцем Сунву Квоном од 3:0 (6:1, 6:4, 6:4) десио се на отварању турнира. Наредни ривал Бразилац Тијаго Сејбот Вајлд је направио благу пометњу узевши први сет у дуелу другог кола 6:3, али то није омело Холгера да наниже три сета за тријумф.

Против Француза Квентина Халиса било је "чупаво". Квалификант на 220. месту АТП листе је отишао корак даље од претходника из Бразила са сензационалним првим сетом (6:1), па удвостручавањем предности после тај-брејка у другом сету. Руне је увидео да је "враг однео шалу" и после много муке дошао до егала. Четврти сет је окончан тај-брејком, у ком је Данац славио са 7:4. Потпуно потонули Француз се енергетски и вољно предао, изгубивши пети сет са 6:1.

Сезона за заборав

Teкућа година прети да буде врло разочаравајућа по освајача четири титуле у досадашњем току каријере. Најдаље се домогао до финала у Бризбејну још у јануару, где га је помало изненађујуће савладао Григор Димитров. Учествовао је на мастерсима серија 250, 500 и 1000 и нигде се надаље није пласирао ни до финала. Јаник Синер у Монте Карлу и Данил Медведев у Индијан Велсу су му стали на пут у четвртфиналним окршајима, што се тиче најјаче мастерс категорије. 

Ни на гренд слемовима није блистао. Друга рунда у Аустралији и четврта на Ролан Гаросу биле су његов крајњи домет ове године. 

Укупан скор му је 22-13 и успео је да заради 1.175.179 долара.

Први међусобни дуел у 2024. години

Пред шести међусобни дуел, Ђоковић је у предности 3-2. Кренуло је од ране фазе Ју-Ес опена 2021. године, кад је Новак славио са 3-1 у сетовима (6:1, 6:7, 6:2, 6:1).

Недуго затим, у Паризу исте године Руне "експлодира" на великој сцени тријумфом над Новаком у великом финалу са 2:1 у сетовима (3:6, 6:3, 7:5). Од тог дана је летвица пред Данцем постављена на највиши ниво. Руне је остварио преокрет у сусретима са Новаком слављем у четвртфиналу Рима прошле године - 6:2, 4:6, 6:2, али му српски ас узвраћа у четвртфиналу Париза.

Најскорији дуел био је у групној фази Завршном турнира. Новак је после три сата и четири минута победио са 7:6, 6:7, 6:3. 

Победом над Ђоковићем и пласманом у четвртфинале, Руне ће изједначити свој најбољи резултат на травнатом гренд слему. Ривал у наредној фази биће им бољи из дуела Артур Филс-Алекс де Минор.

Ток меча Новака Ђоковића и Холгера Рунеа у осмини финала Вимблдона можете да пратите путен директног преноса на РТС2 и из часа у час на нашем порталу.

понедељак, 08. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару