Емотивно вече у Лондону - Вимблдон заједно са Ђоковићем испратио Марија

Британски тенисер Енди Мари изгубио је у дублу са братом Џејмијем од аустралијског пара Хиџиката-Пирс у првом колу Вимблдона, а публика на трибинама Централног терена, породица, пријатељи и специјални гости, међу којима је био и Новак Ђоковић, испратили су Марија у тениску пензију, у коју ће ускоро и званично отићи.

Емотивно вече у Лондону - Вимблдон заједно са Ђоковићем испратио Марија Емотивно вече у Лондону - Вимблдон заједно са Ђоковићем испратио Марија

На Централном терену "Ол Ингланд клаба" у Лондону било је вечерас смеха, суза и много емоција. Публика на трибинама, породица, пријатељи и колеге поклонили су се једном од најбољих британских тенисера свих времена.

Енди Мари се ове године на Вимблдону не такмичи у сингл конкуренцији, а након пораза у пару са братом Џејмијем од Аустралијанаца Хиџикате и Пирса (7:6, 6:4), завршио је учешће и у дублу, што значи да ситно броји до краја играчке каријере.

Мари ће одиграти још микс дубл на Вимблдону са младом Британком Емом Радукану, а последњи турнир у каријери биће му предстојеће Олимпијске игре у Паризу, где ће својој земљи покушати да донесе још једну медаљу.

Церемонију која је вечерас уприличена као Маријев опроштај од Вимблдона и британске публике, улепшали су велики шампиони Новак Ђоковић, Џон Мекинро, Мартина Навратилова, Холгер Руне, Ига Свјонтек, као и Ендијеве колеге из британске репрезентације - Ден Еванс, Камерон Нори и Џек Дрејпер.

На великом екрану Централног терена приказани су најважнији моменти Маријеве каријере, а о њему су у кратком документарном филму говорили највећи ривали Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал, некадашња дубл партнерка Серена Вилијамс...

Последњи интервју са Маријем на Вимблдону водила је некадашња британска тенисерка и дугогодишња репортерка са најпрестижнијег гренд слем турнира Сузан Бејкер. Како и приличи, Мари је захвалио на подршци својој породици, супрузи Ким, свом тиму и навијачима, а говорио је о бројним темама.

Наравно, није могло а прође без питања о великој тениској тројци (Ђоковић, Федерер, Надал), којој се Мари повремено придруживао као четврти члан.

"Није било лако играти против њих. Имао сам невероватну срећу што сам играо у овом тренутку и мислим да су сви љубитељи тениса имали невероватну срећу да буду сведоци онога што су постигли. Било је невероватно гледати шта раде. Било је невероватно бити део мечева на великим турнирима. Имао сам среће да их понекад и победим", рекао је Мари.

Британац је говорио и о разлозима због којих је одлучио да оконча каријеру у 37. години.

"Тешко је јер бих волео да наставим да играм, али не могу. Физички је једноставно претешко. Све повреде су се скупиле, а нису биле безначајне. Желео бих да играм заувек. Волим овај спорт. Толико ми је дао, научио ме је током година гомилу лекција које могу да користим до краја живота", објаснио је Мари.

Енди Мари је у каријери освојио 46 АТП трофеја, међу којима су два Вимблдона и један Ју-Ес опен. Био је први на АТП листи, два пута се окитио златном медаљом на Олимпијским играма, а освојио је и олимпијско сребро у микс дублу. Вероватно би имао још који трофеј да га често нису мучиле тешке повреде, којима је дуго, упорно и поносно пркосио.

петак, 05. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару