Читај ми!

Кецмановић против Грикспора за треће коло Вимблдона, Ђере против Пуја наставља меч

Српски тенисер Миомир Кецмановић игра у другом колу Вимблдона против Холанђанина Талона Грикспора, 27. играча света. Ласло Ђере ће наставити меч против Лука Пуја, а почетак је пројектован око 13.30.

Кецмановић против Грикспора за треће коло Вимблдона, Ђере против Пуја наставља меч Кецмановић против Грикспора за треће коло Вимблдона, Ђере против Пуја наставља меч

Оправдао је Кецмановић улогу фаворита у првом колу против Индијца Сумита Нагала, победом 3:1, а сад следи тежи изазов.

Taлон Грикспор је до другог меча на овогодишњем Вимблдону дошао тријумфом над Колумбијцем Данијелом Галаном са 3:0, по сетовима 7:6, 6:3, 6:4, заказавши тако сусрет са Кецмановићем. Самим пласманом је поновио резултат из 2022, а победом би поставио нови најдаљи домет на трави "Лондон клуба". 

Највеће име које је успео да изненади је Холгер Руне, савладавши га у Мадриду ове године. На Вимблдону је поменуте 2022. савладао Фабиа Фоњинија, што му је један од значајнијих успеха у каријери, а од осталих тадашњих и/или садашњих топ 10 имена су пред њим погнуте главе пружали руке Френсис Тијафо, Гаел Монфис, Карен Хачанов, Хуберт Хуркач и Тејлор Фриц.

Врунац на АТП листи било му је 21. место и у сингл конкуренцији је успео да освоји две титиле - обе на мастерсима 250 у јануару 2023. године.

Први и до сада једини сусрет Грикспора и Кецмановића десио је у Хeртогенбошу у јануару ове године. Холанђанин је у дуелу другог кола славио са 2-1 у маратонском мечу одлаганом због лошег времена, а сва три сета окончана су тај-брејковима. 

Дуел Кецмановића и Грикспора je други на терену 17 и очекује се почетак од 13.15 часова. Можете да га пратите на Другом програму РТС-а и из часа у час на нашем порталу.

Ђере наставља меч против Пуја

Дуел између Ласла Ђереа и Француза Лука Пујеа у првом колу Вимблдона прекинут је због мрака и клизавог терена при нерешеном резултату - 1:1 у сетовима.

Ђере је освојио први сет резултатом 6:3, а потом је Француз узвратио у другом и стигао до изједначења - 7:6. 

Пуј је затражио од судије да се упале рефлектори, а онда је указао на то да је терен број 11 клизав, те је донета одлука да се меч прекине.

Наставак дуела између Ласла Ђереа и Лука Пуја је пројектован за 13.30. 

Синер и Алкараз опет на терену

Што се тиче других занимљивих парова другог кола, у ранијим терминима се сусрећу Фабио Фоњини и Каспер Руд.

Да смо у 2015, рецимо, сусрет Станисласа Вавринке и Гаела Монфиса био би права атракција, сада је привлачан дугогодишњим љубитељима тениса. 

Каснији термини су заказани за првог и трећег носиоца. Јаник Синер у "италијанском дербију" се бори против Матеа Беретинија, док Карлос Алкараз "укршта рекете" са Аустралијанцем Александром Вукићем.

На терен излазе и Григор Димитров, Бен Шелтон, Уго Умбер, Френсис Тијафо...

среда, 03. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару