Алкараз нерешива енигма за Циципаса - Шпанац заказао дуел са Синером

Шпански тенисер Карлос Алкараз победио је Грка Стефаноса Циципаса резултатом 3:0 (6:3, 7:6(7:3), 6:4) у четвртфиналу Ролан Гароса.

За само два часа и 18 минута тениса, Карлос Алкараз је, без изгубљеног сета, шести пут у каријери савладао Стефаноса Циципаса и заказао полуфинале са Јаником Синером, од понедељка првим играчем света.

Два брејка - у првом и последњем гему првог сета, била су довољна да Шпанац поведе са 1:0. Циципас није дошао ни до прилике да му одузме сервис.

Силовито је Шпанац започео и други сет. Повео је са 2:0, али је Циципас у седмом гему искористио другу брејк прилику, а убрзо и изједначио на 4:4. Сигурни су тенисери били на свој сервис све до тај-брејка у којем је Алкараз био надмоћан - 7:3.

У трећем сету се Грк држао до резултата 3:3, али било је само питање времена када ће се препустити неизбежном.

Једна брејк прилика, коју је Алкараз оберучке прихватио, била је довољна да трасира пут до победе и пласмана у полуфинале Ролан Гароса, где га чека Јаник Синер.

Синер и Алкараз су до сада играли осам пута, а скор је 4-4. Једини меч ове године добио је Шпанац у полуфиналу мастерса у Индијан Велсу.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије