Читај ми!

Олга Даниловић после великог преокрета у осмини финала Ролан Гароса

Српска тенисерка Олга Даниловић направила је највећи успех у каријери пошто се победом над Доном Векић са 2:1, по сетовима 0:6, 7:5, 7:6 (10:8) пласирала у четврто коло Ролан Гароса.

Српска тенисерка тријумфовала је против Хрватице после три сата и 11 минута исцрпљујуће игре. 

Није све изгледало бајно после 27 минута игре. Толико је времена требало Дони Векић да освоји први сет са убедљивих 6:0. 

У другом сету, ствари су полако почеле да се мењају. Даниловићева је заиграла доста сигурније, правила мање грешака и прецизним ударцима терала ривалку на исхитрене ударце.

После низа сигурних гемова на обе стране уследио је 10. гем у којем је Олга пропустила две сет-лопте, после којих је резултат био 5:5. Није ипак чекала дуго да крунише своју добру игру. Успела је да искористи четврту прилику и освоји други период са 7:5.

Трећи сет био је најузбудљивији. Поново није добро почело по Даниловићеву, пошто је Векићева направила рани брејк и повела са 1:0. Српска тенисерка је потом у сваком наредном гему имала прилику да узврати брејком, али је морала да чека до шестог гема, када ривалки није дозволила ниједан поен.

Већ у наредном гему успела је да одбрани шест брејк лопти и потврди одузет сервис. Најзанимљивије је било у финишу сета. Од 4:4, ривалке су направиле по два брејка, па је меч ушао у тај-брејк.

Даниловићева је заостајала 6:2 у тај-брејку, али је уз серију добрих удараца натерала ривалку да греши, па је поново преокренула, повела са 9:8, и искористила прву меч-лопту за најбољи резултат у каријери.

Олга Даниловић ће у осмини финала играти против Чехиње Маркете Вондроушове која је екиминисала Францускињу Клое Паке после сат и по времена игре са 2:0, по сетовима 6:1, 6:3 .

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије